Рецепт Різдвяна оселедець фото

Різдвяна оселедець
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Оселедець
Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Різдво
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 13 г. 0 хв.

Риба, як символ Різдва, неодмінно повинна бути серед інших пісних страв на різдвяному столі. Пропоную приготувати"Різдвяну оселедець" . Закуска дуже смачна! обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Коли відкриваєш таку баночку з оселедцем, то хочеться з'їсти все, навіть баночку! Оселедець виходить дуже смачна! Зупинитися практично неможливо! Для цього рецепта бажано використовувати не готове філе, а зробити філе самим, повірте, так вийде набагато смачніше!

  • Оселедець - 500 грам (філе слабосоленої)
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Цукор - 50 грам
  • Оцет столовий - 100 грам
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець духмяний - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний горошком - 6 штук
  • Рослинна олія - 125 мілілітрів
різдвяна оселедець - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Оселедець заздалегідь очистіть і розберіть на філе. Філе наріжте шматочками.
різдвяна оселедець - фото крок 2
Цибуля наріжте пір'ям. Моркву наріжте кружальцями, потім кожен гурток навпіл.
різдвяна оселедець - фото крок 3
У каструлю налийте воду, додайте перець, лавровий лист і цукор. Доведіть до кипіння і дайте покипіти пару хвилин.
різдвяна оселедець - фото крок 4
Зніміть каструлю з вогню і в гарячий маринад додайте цибулю з морквою. Добре перемішайте і дайте повністю охолонути. Потім додайте олію і оцет.
різдвяна оселедець - фото крок 5
Додайте до холодного маринаду нарізане філе оселедця. Перемішайте.
різдвяна оселедець - фото крок 6
Перекладіть вміст каструлі в банку. Закрутіть банку кришкою і приберіть в холодильник мінімум на 12 годин.
різдвяна оселедець - фото крок 7
Різдвяна оселедець готова. Смачного!

Схожі рецепти