Рецепт Різдвяна оселедець фото

Різдвяна оселедець
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Оселедець
Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Різдво

Риба, як символ Різдва, неодмінно повинна бути серед інших пісних страв на різдвяному столі. Пропоную приготувати "різдвяну оселедець" . Закуска дуже смачна! обов'язково спробуйте!

Коли відкриваєш таку баночку з оселедцем, то хочеться з'їсти все, навіть баночку! Оселедець виходить дуже смачна! Зупинитися практично неможливо! Для цього рецепта бажано використовувати не готове філе, а зробити філе самим, повірте, так вийде набагато смачніше!

  • Оселедець - 500 грам (філе слабосоленої)
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 2 штуки
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Цукор - 50 грам
  • Оцет столовий - 100 грам
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Перець духмяний - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний горошком - 6 штук
  • Рослинна олія - 125 мілілітрів
різдвяна оселедець - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. Оселедець заздалегідь очистіть і розберіть на філе. Філе наріжте шматочками.
різдвяна оселедець - фото крок 2
Цибуля наріжте пір'ям. Моркву наріжте кружальцями, потім кожен гурток навпіл.
різдвяна оселедець - фото крок 3
У каструлю налийте воду, додайте перець, лавровий лист і цукор. Доведіть до кипіння і дайте покипіти пару хвилин.
різдвяна оселедець - фото крок 4
Зніміть каструлю з вогню і в гарячий маринад додайте цибулю з морквою. Добре перемішайте і дайте повністю охолонути. Потім додайте олію і оцет.
різдвяна оселедець - фото крок 5
Додайте до холодного маринаду нарізане філе оселедця. Перемішайте.
різдвяна оселедець - фото крок 6
Перекладіть вміст каструлі в банку. Закрутіть банку кришкою і приберіть в холодильник мінімум на 12 годин.
різдвяна оселедець - фото крок 7
Різдвяна оселедець готова. Смачного!

Схожі рецепти