Різдвяна оселедець
(покроковий рецепт з фото)
Риба, як символ Різдва, неодмінно повинна бути серед інших пісних страв на різдвяному столі. Пропоную приготувати "різдвяну оселедець" . Закуска дуже смачна! обов'язково спробуйте!
Коли відкриваєш таку баночку з оселедцем, то хочеться з'їсти все, навіть баночку! Оселедець виходить дуже смачна! Зупинитися практично неможливо! Для цього рецепта бажано використовувати не готове філе, а зробити філе самим, повірте, так вийде набагато смачніше!
- Оселедець - 500 грам (філе слабосоленої)
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 2 штуки
- Вода - 250 мілілітрів
- Цукор - 50 грам
- Оцет столовий - 100 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець духмяний - 1 Чайна ложка
- Перець чорний горошком - 6 штук
- Рослинна олія - 125 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти. Оселедець заздалегідь очистіть і розберіть на філе. Філе наріжте шматочками.
Цибуля наріжте пір'ям. Моркву наріжте кружальцями, потім кожен гурток навпіл.
У каструлю налийте воду, додайте перець, лавровий лист і цукор. Доведіть до кипіння і дайте покипіти пару хвилин.
Зніміть каструлю з вогню і в гарячий маринад додайте цибулю з морквою. Добре перемішайте і дайте повністю охолонути. Потім додайте олію і оцет.
Додайте до холодного маринаду нарізане філе оселедця. Перемішайте.
Перекладіть вміст каструлі в банку. Закрутіть банку кришкою і приберіть в холодильник мінімум на 12 годин.
Різдвяна оселедець готова. Смачного!