Різдвяна качка в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
У нашій країні прийнято пишно відзначати Новий Рік, а ось про Різдво деякі забувають. Якщо не знаєте, чим порадувати близьких в цей вечір, розповім, як приготувати різдвяну качку в рукаві.
Найчастіше качку начиняють крупою, овочами, грибами, а мені на цей раз захотілося дізнатися смакове поєднання м'яса і фруктів. Оскільки м'ясо качки досить жорстке (в порівнянні з куркою), то готувати її слід довше. Щоб м'ясо вийшло ніжним, використовую рукав для запікання і змащую качку майонезом (можна маслом).
- Качка - 2 кілограма
- Яблуко - 0, 5 кілограма
- Імбир - 20 грам
- Обкладинка - 1 штука
- Лимонний сік - За смаком
- Майонез - 50 грам
1. Яблука мою і очищаю від шкірки, потім розрізаю їх на 2 частини і очищаю від насіння. Кожну частину розрізаю ще на 2 частини. Збризкую яблука лимонним соком, щоб не почорніли. Корінь імбиру очищаю і подрібнюю на дрібній тертці.
2. Качку ретельно Обскубують, потім мою під проточною водою і витираю насухо. Всередину кладу подрібнені яблука, паличку кориці і імбир.
3. Натуральної ниткою (не синтетичний! ) пов'язую крила птаха, зашиваю нижню частину.
4. Майонезом натираю шкіру качки (можна сметаною).
5. У рукав для запікання кладу качку, з боків розміщую кілька яблук, щільно закриваю.
6. Випікаю в розігрітому до 220-250 градусів духовці близько 60 хвилин, потім знижую температуру до 180 градусів і готую ще 30-40 хвилин. Дістаю качку, розрізаю рукав, відправляю ще на 15-20 хвилин для рум'яної скоринки. Смачного!