Качка шматочками з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не впевнені в своїй майстерності і боїтеся приготувати качку цілком, цей рецепт саме для вас. Качка шматочками, приготована за цим рецептом, вдасться на всі сто. Рецепт перевірений не раз!
Смачні і соковиті шматочки качки з ароматним соусом, в якому змішаються сік яблук, вишні, м'яса і вино - це блюдо гідно того, щоб бути приготованим до свята. А клопоту з його приготуванням зовсім небагато, ви переконаєтеся в цьому, якщо уважно прочитаєте рецепт. У ньому я детально розповіла, як приготувати качку шматочками з яблуками. Тільки прошу врахувати, що все качки різні, та й духовки у всіх гріють по-своєму, тому і час на підготовку може змінитися в більшу сторону. Удачі вам!
- Качка - 2-2, 5 кілограма
- Яблука - 3-4 штук
- Вишня - 100 грам (свіжа або заморожена)
- Вино сухе - 150 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець мелений - 2-3 Щепоток
- Ароматні трави - 2-3 Щепоток (прованські, італійські)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
Очищену і вимиту качку розрізаємо на порційні шматки. Заодно вирізаємо шматочки зайвого жиру. Натираємо шматочки качки сіллю і перцем.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо шматочки качки.
На дно дека викладаємо шматочки качиного жиру, потім - обсмажені шматки качки. Посипаємо спеціями.
Яблука очищаємо від серцевини з насінням і нарізаємо шматочками. Розкладаємо часточки яблук між шматочками качки. Рівномірно розкладаємо вишню, поливаємо все маслом зі сковороди, на якій смажилася качка.
Запікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці приблизно годину. В середині процесу можна перевернути шматочки качки на іншу сторону. Для 10-15 хвилин до готовності полийте шматочки м'яса вином.