Рецепт Качка шматочками з яблуками фото

Качка шматочками з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах, Фрукти, Яблука, Качка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Якщо ви ще не впевнені в своїй майстерності і боїтеся приготувати качку цілком, цей рецепт саме для вас. Качка шматочками, приготована за цим рецептом, вдасться на всі сто. Рецепт перевірений не раз!

Смачні і соковиті шматочки качки з ароматним соусом, в якому змішаються сік яблук, вишні, м'яса і вино - це блюдо гідно того, щоб бути приготованим до свята. А клопоту з його приготуванням зовсім небагато, ви переконаєтеся в цьому, якщо уважно прочитаєте рецепт. У ньому я детально розповіла, як приготувати качку шматочками з яблуками. Тільки прошу врахувати, що все качки різні, та й духовки у всіх гріють по-своєму, тому і час на підготовку може змінитися в більшу сторону. Удачі вам!

  • Качка - 2-2, 5 кілограма
  • Яблука - 3-4 штук
  • Вишня - 100 грам (свіжа або заморожена)
  • Вино сухе - 150 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець мелений - 2-3 Щепоток
  • Ароматні трави - 2-3 Щепоток (прованські, італійські)
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
качка шматочками з яблуками - фото крок 1
Очищену і вимиту качку розрізаємо на порційні шматки. Заодно вирізаємо шматочки зайвого жиру. Натираємо шматочки качки сіллю і перцем.
качка шматочками з яблуками - фото крок 2
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, обсмажуємо шматочки качки.
качка шматочками з яблуками - фото крок 3
На дно дека викладаємо шматочки качиного жиру, потім - обсмажені шматки качки. Посипаємо спеціями.
качка шматочками з яблуками - фото крок 4
Яблука очищаємо від серцевини з насінням і нарізаємо шматочками. Розкладаємо часточки яблук між шматочками качки. Рівномірно розкладаємо вишню, поливаємо все маслом зі сковороди, на якій смажилася качка.
качка шматочками з яблуками - фото крок 5
Запікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці приблизно годину. В середині процесу можна перевернути шматочки качки на іншу сторону. Для 10-15 хвилин до готовності полийте шматочки м'яса вином.

Схожі рецепти