Качка шматочками з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що б зробити на обід або вечерю? У мене є відмінна ідея - простий, ситний і дуже апетитний варіант, як приготувати качку шматочками з картоплею в духовці з ароматними спеціями.
Щоб качка шматочками з картоплею в духовці в домашніх умовах була хрусткою, її краще попередньо обсмажити. Ще як варіант: запекти її можна в фользі або рукаві, тоді страва буде більш соковитим і корисним. Чебрець прекрасно поєднується з м'ясом птиці, так що рекомендую обов'язково додати його в процесі.
- Качка - 500 грам
- Картопля - 500 грам
- Перець - 1 щіпка
- Чебрець - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
1. Увімкніть насамперед духовку, залиште її розігріватися до 180 градусів. У мене є ось така жароміцний форма, яку можна ставити на плиту, тому я використовую її. Якщо у вас під рукою такий не виявилося, візьміть сковороду. Поставте на вогонь і розігрійте.
2. Вимийте і висушіть паперовим рушником качку. В даному рецепті приготування качки шматочками з картоплею в духовці я використовую ніжки, але ви можете взяти і будь-які інші частини птиці. Викладіть шматочки на розігріту сковороду, обсмажте їх на середньому вогні.
3. Коли з'явиться ось така апетитна скоринка, акуратно переверніть і підсмажте шматочки з другої сторони. Паралельно можете очистити і нарізати невеликими кубиками картоплю.
4. Перекладіть обсмажену качку у жароміцних форму, вилийте жир, який витопився в процесі. Розподіліть навколо картопля.
5. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте чебрець і будь-які інші спеції, які вам більше до смаку. Надішліть форму в духовку.
6. Запікається качка шматочками з картоплею в духовці в домашніх умовах від 1 до 2 годин, в залежності від розміру картоплі і птиці. Форму при бажанні на перші хвилин 40 можна накрити фольгою. Перевіряйте готовність ножем або виделкою в процесі.
7. Ось така краса вийшла в результаті. Перед подачею зверху можете присипати свіжою зеленню або доповнити соусом до смаку. Смачного!