Качка, смажена шматочками на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами рецептом прекрасної качки, смаженої шматочками на сковороді. Ідеальне блюдо для сімейної вечері або навіть святкового застілля!
Крім самої качки і цибулі, нам ще знадобиться набір спецій. Кожна господиня може додавати щось своє, улюблене. У мене це зазвичай: лавровий лист, перець духмяний горошком, паприка, мелений мускатний горіх, сіль і перець звичайний. Ще нам знадобиться соняшникова олія для смаження.
- Качка - 1, 5 кілограма
- Цибуля - 2 штуки
- Спеції - За смаком
Ось всі наші інгредієнти.
Тушку моєму, ділимо на шматочки. Я шкірку залишаю, тільки пір'ячко краще прибрати. Обсмажуємо хвилин 10 на розігрітій сковороді в маслі.
Цибулю нарізаємо півкільцями.
Після того як качка трохи прожарітся, надішліть до неї цибулю з часником. Смажте все близько 20 хвилин, періодично помішуючи.
Налийте в каструлю питну воду так, щоб вона тільки покрила качку. Додайте всі спеції: лавровий лист, запашний перець горошком, паприку і мелений мускатний горіх.
Перемішаємо качку і спеції, зменшимо вогонь і накриємо кришкою. Все тушкуємо 1, 5 годину. Якщо вода википить - долийте ще.
Наша смачна качка, смажена шматочками на сковороді, готова. Смачного!