Смажена курка шматочками на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути простіше і смачніше? Шматочки соковитої смаженої курочки, овочевий салат, гарнір на ваш смак - вийде смачний швидкий вечеря.
Курку слід вимити й обсушити, порізати на частини, посолити і поперчити, а потім обсмажити на олії до готовності.
- Курка - 1 штука (будь-яка її частина або цілком)
- Сіль - За смаком
- Приправа для курки - За смаком
- Рослинна олія рафінована - 2-3 Ст. Ложок (для смаження)
Курку потрібно вимити, для роботи, якщо потрібно.
Щоб м'ясо вийшло смачним і соковитим, потрібно порубати його на невеликі шматочки і обсмажувати маленькими партіями або на великій сковороді. Кожен шматочок потрібно трохи відбити молоточком. Посолити і приправити. Залишити на пару хвилин.
Розігріваємо олію. Викладаємо м'ясо, смажимо на середньому вогні під кришкою до скоринки.
Перевертаємо, робимо менше вогонь і дожаріваем під кришкою, поки м'ясо не придбає гарний золотий колір скоринки. При проколі повинен витекти прозорий сік. Курка готова, можна знімати.