Смажена курка на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Смажена курка на сковороді - звучить трохи банально? Тоді пропоную вашій увазі цікавий рецепт, який можливо змусить інакше поглянути на вельми традиційна страва.
Ніжна і соковита всередині, хрустка і пікантна зовні смажена курка на сковороді - це неймовірне блюдо. Комбінуючи спеції можна кожен раз готувати цю страву по-різному, але завжди дуже смачно. Така курка стане не тільки відмінним варіантом для пікніка, але і гідно прикрасить святковий стіл.
- Курка - 500 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 0.5 чайних ложки
- Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
- Борошно - 50-80 грам
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
1. Для початку необхідно вимити і просушити курку, потім нарізати порційними шматочками. Даний рецепт приготування смаженої курки на сковороді цікавий тим, що передбачає кілька етапів підготовки самої курки. У глибоку миску налити молоко і відправити туди м'ясо.
2. Через 5-7 хвилин курку потрібно дістати з молока і дати стекти зайвої рідини. Для цього прекрасно підійде решітка.
3. А в цей час можна зайнятися спеціями. У мисочці необхідно змішати сіль, чорний перець, паприку і часниковий порошок. Також можна додати будь-які спеції або сушені трави за смаком.
4. Не знімаючи курку з решітки, присипати готовою сумішшю спецій.
5. На вогонь відправити сковороду з рослинним маслом. Добре розігріти його.
6. Підготувати мисочку з борошном. При бажанні її можна замінити сухарями або будь-який інший паніруванням. Кожен шматочок курки акуратно обваляти в борошні.
7. Коли масло на сковороді досить розігріється, можна відправляти туди курку.
8. На середньому вогні смажити курку до золотистої скоринки. Коли смажена курка на сковороді в домашніх умовах буде готова, її можна зняти на паперовий рушник і дати трохи стекти зайвому жиру (підійде також решітка, яку використовували раніше). Подавати цю страву можна з будь-яким гарніром або овочами.