Рецепт Баранина, смажена на сковороді фото

Баранина, смажена на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Якщо ви любите смачну їжу без проблем, цей простий рецепт баранини, смаженої на сковороді, повинен вам сподобається. На приготування ви витратите не більше години, а м'ясо вийде ніжним і соковитим.

Не всі господині ризикують смажити баранину, частіше її гасять або запікають, адже тільки так можна бути на сто відсотків упевненим, що м'ясо вийде м'яким і соковитим. Однак я знаю один хороший і дуже швидкий спосіб, з яким баранина виходить завжди дивовижної, і зараз поділюся їм з вами і розповім, як зробити баранину, смажену на сковороді. Все дуже просто: спочатку ми смажимо мяско на сильному вогні, потім трохи тушкуємо, а потім знову смажимо вже з ріпчастою цибулею і свіжою зеленню. Ось такий легкий і простий рецепт баранини, смаженої на сковороді, але повірте мені, з ним м'ясо завжди виходить м'яким, ніжним і неймовірно смачним.

  • Баранина - 500 грам (спинна частина або м'ясо з задніх ніг)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Петрушка свіжа - 15 грам
  • Базилік свіжий - 10 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
баранина, смажена на сковороді - фото крок 1
Отже, насамперед ми промиваємо баранину під проточною водою і висушуємо її за допомогою паперових рушників. Нарізаємо м'ясо на скибочки (не надто товсті) і викладаємо їх в добре розігріте рослинне масло рівним шаром.
баранина, смажена на сковороді - фото крок 2
Спершу смажимо м'ясо на сильному вогні хвилинки 2-3, потім перевертаємо баранину, зменшуємо вогонь до середнього і смажимо м'ясо ще пару хвилин. Після цього вливаємо на сковороду окріп так, щоб рідина була на одному рівні з м'ясом, і тушкуємо його на повільному вогні, поки вода не википить, хвилин 20-25.
баранина, смажена на сковороді - фото крок 3
Після того як википить вода, баранину слід посолити і поперчити, додати нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю і подрібнену зелень. Тепер перемішуємо все і смажимо м'ясо ще 8-10 хвилин, потім знімаємо з вогню.
баранина, смажена на сковороді - фото крок 4
Смажену баранину можна подавати з будь-яким гарнірів на ваш смак, у мене на цей раз був запечений з грибами картопля. Смачного!

Схожі рецепти