Рецепт Баранина, смажена на сковороді фото

Баранина, смажена на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви любите смачну їжу без проблем, цей простий рецепт баранини, смаженої на сковороді, повинен вам сподобається. На приготування ви витратите не більше години, а м'ясо вийде ніжним і соковитим.

Опис приготування:

Не всі господині ризикують смажити баранину, частіше її гасять або запікають, адже тільки так можна бути на сто відсотків упевненим, що м'ясо вийде м'яким і соковитим. Однак я знаю один хороший і дуже швидкий спосіб, з яким баранина виходить завжди дивовижної, і зараз поділюся їм з вами і розповім, як зробити баранину, смажену на сковороді. Все дуже просто: спочатку ми смажимо мяско на сильному вогні, потім трохи тушкуємо, а потім знову смажимо вже з ріпчастою цибулею і свіжою зеленню. Ось такий легкий і простий рецепт баранини, смаженої на сковороді, але повірте мені, з ним м'ясо завжди виходить м'яким, ніжним і неймовірно смачним.

  • Баранина - 500 грам (спинна частина або м'ясо з задніх ніг)
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Петрушка свіжа - 15 грам
  • Базилік свіжий - 10 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
баранина, смажена на сковороді - фото крок 1
Отже, насамперед ми промиваємо баранину під проточною водою і висушуємо її за допомогою паперових рушників. Нарізаємо м'ясо на скибочки (не надто товсті) і викладаємо їх в добре розігріте рослинне масло рівним шаром.
баранина, смажена на сковороді - фото крок 2
Спершу смажимо м'ясо на сильному вогні хвилинки 2-3, потім перевертаємо баранину, зменшуємо вогонь до середнього і смажимо м'ясо ще пару хвилин. Після цього вливаємо на сковороду окріп так, щоб рідина була на одному рівні з м'ясом, і тушкуємо його на повільному вогні, поки вода не википить, хвилин 20-25.
баранина, смажена на сковороді - фото крок 3
Після того як википить вода, баранину слід посолити і поперчити, додати нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю і подрібнену зелень. Тепер перемішуємо все і смажимо м'ясо ще 8-10 хвилин, потім знімаємо з вогню.
баранина, смажена на сковороді - фото крок 4
Смажену баранину можна подавати з будь-яким гарнірів на ваш смак, у мене на цей раз був запечений з грибами картопля. Смачного!

Схожі рецепти