Рецепт Баранина, смажена з цибулею фото

Баранина, смажена з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 40 хв.

Якщо у вашому холодильнику знайдеться невеликий шматочок баранини і кілька цибулин, значить, ви можете легко і швидко з цих нечисленних продуктів приготувати собі смачний і ароматний вечерю.

Опис приготування:

Коли в холодильнику, здавалося б, шаром покати, завжди можна придумати що-небудь цікаве, адже навіть з двох інгредієнтів приготувати смачний і ситний вечеря цілком реально. Якраз для таких випадків у мене припасений цей простий рецепт баранини, смаженої з цибулею, який не раз виручав мене, коли хотілося їсти. Думаю, таким же чином можна приготувати і будь-яке інше м'ясо, тут все залежить від ваших смаків і уподобань, але для мене баранина самий відмінний варіант. Отже, для того щоб зробити баранину, смажену з цибулею, в домашніх умовах нам знадобиться саме м'ясо, пару цибулин, улюблені спеції і, звичайно ж, сіль, ну а далі все справа техніки.

1) Для початку нам слід добре промити м'ясо, висушити його за допомогою рушники і нарізати на невеликі шматочки (по 40-50 грам). Посипаємо баранину сіллю і меленим перцем і перемішуємо все.

2) Тепер ставимо сковороду на вогонь і гарненько її нагріваємо. Викладаємо в розігріту сковорідку м'ясо і смажимо його під кришкою на повільному вогні, поки не википить вся рідина, виділена з баранини.

3) Якщо м'ясо не дуже старе, то такий обсмажування буде досить, якщо ж баранини після цього залишилася жорсткою, необхідно налити на сковороду трохи водички і згасити м'ясо, поки воно не стане м'яким.

4) Після цього нарізаємо цибулю півкільцями і викладаємо на сковороду до м'яса, продовжуємо смажити все, помішуючи, поки цибуля не стане золотистого кольору. Додаємо сіль і спеції за смаком, смажимо все ще хвилинку і знімаємо сковороду з вогню.

Ось тепер наше мяско готово, і можемо подати його до столу, гарнір до нього підійде будь-який. Приємного всім апетиту!


  • Баранина жирная- 500 грам(Корейка или окорок)
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
Коли в холодильнику, здавалося б, шаром покати, завжди можна придумати що-небудь цікаве, адже навіть з двох інгредієнтів приготувати смачний і ситний вечеря цілком реально. Якраз для таких випадків у мене припасений цей простий рецепт баранини, смаженої з цибулею, який не раз виручав мене, коли хотілося їсти. Думаю, таким же чином можна приготувати і будь-яке інше м'ясо, тут все залежить від ваших смаків і уподобань, але для мене баранина самий відмінний варіант. Отже, для того щоб зробити баранину, смажену з цибулею, в домашніх умовах нам знадобиться саме м'ясо, пару цибулин, улюблені спеції і, звичайно ж, сіль, ну а далі все справа техніки.

1) Для початку нам слід добре промити м'ясо, висушити його за допомогою рушники і нарізати на невеликі шматочки (по 40-50 грам). Посипаємо баранину сіллю і меленим перцем і перемішуємо все.

2) Тепер ставимо сковороду на вогонь і гарненько її нагріваємо. Викладаємо в розігріту сковорідку м'ясо і смажимо його під кришкою на повільному вогні, поки не википить вся рідина, виділена з баранини.

3) Якщо м'ясо не дуже старе, то такий обсмажування буде досить, якщо ж баранини після цього залишилася жорсткою, необхідно налити на сковороду трохи водички і згасити м'ясо, поки воно не стане м'яким.

4) Після цього нарізаємо цибулю півкільцями і викладаємо на сковороду до м'яса, продовжуємо смажити все, помішуючи, поки цибуля не стане золотистого кольору. Додаємо сіль і спеції за смаком, смажимо все ще хвилинку і знімаємо сковороду з вогню.

Ось тепер наше мяско готово, і можемо подати його до столу, гарнір до нього підійде будь-який. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти