Рецепт Качка, фарширована яблуками фото

Качка, фарширована яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах, Фрукти, Яблука, Качка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Фаршировані, Страви цілком

Це, звичайно, блюдо не повсякденне, але для недільного вечері в колі сім'ї або святкового застілля класичний рецепт качки, фаршированої яблуками, підходить якнайкраще. Готуємо? :)

Таку качку зі столу змітають моментально, забуваючи про салати, бутерброди і закуски. І її завжди виявляється мало! :) Так що сміливо вибирайте тушку поувесістей - не прогадаєте.

Чудовим гарніром до такої качці стане запечена картопля, пюре або відварний рис з овочами. Можна обкласти качку картоплею при запіканні - вона буде просочуватися качиним жиром, яблучним соком і ароматом кориці. Вийде щось неймовірне, повірте! :)

Отже, розповідаю, як приготувати качку, фаршировану яблуками. З покроковими фото цей рецепт не повинен доставити вам особливого клопоту!


  • Качка - 1 штука (розрахунок інгредієнтів наводиться для качки приблизно 2 кг вагою)
  • Яблука - 4-5 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Сметана або натуральний йогурт - 3-4 Ст. Ложок
  • Лавровий лист - 3-4 штук
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Обкладинка - 1-2 Щепоток
  • Перець запашний горошком - 4-5 штук
качка, фарширована яблуками - фото крок 1
Качку обсмаліть на газовій конфорці, видалити зайві нутрощі (якщо такі є), ретельно промити проточною водою.
качка, фарширована яблуками - фото крок 2
Видавити сік з половинки лимона.
качка, фарширована яблуками - фото крок 3
Укласти качку в простору каструлю і залити солоною водою, так, щоб вся тушка була в неї занурена. Вилити туди ж лимонний сік, кинути лаврушку і кілька горошин перцю.
Прибрати качку в прохолодне темне місце на 2-3 годину, щоб як слід промаринувалося.
качка, фарширована яблуками - фото крок 4
Яблука вимити, обсушити і нарізати великими часточками. Посолити їх, поперчити, посипати корицею.
качка, фарширована яблуками - фото крок 5
Частину, що залишилася половинку лимона нарізати невеликими шматочками разом з шкіркою.
Змішати з яблуками.
качка, фарширована яблуками - фото крок 6
Качку вийняти з маринаду, обсушити.
Зсередини і зовні змастити підсоленій сметаною або йогуртом. Набити яблучно-лимонної сумішшю і зашити черевце.
качка, фарширована яблуками - фото крок 7
Укласти качку на змащений невеликою кількістю рослинного масла деко і запікати в розігрітій до 180С духовці до готовності (1 час 1 кг ваги), періодично поливаючи виділяється жиром і соком.
качка, фарширована яблуками - фото крок 8
Готову качку подавати на стіл гарячою.
Тільки не забудьте вийняти нитки - качка, фарширована яблуками, так хороша, що ваші гості можуть зжерти їх і не помітити! ;)

Схожі рецепти