Качка, фарширована яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Це, звичайно, блюдо не повсякденне, але для недільного вечері в колі сім'ї або святкового застілля класичний рецепт качки, фаршированої яблуками, підходить якнайкраще. Готуємо? :)
Таку качку зі столу змітають моментально, забуваючи про салати, бутерброди і закуски. І її завжди виявляється мало! :) Так що сміливо вибирайте тушку поувесістей - не прогадаєте.
Чудовим гарніром до такої качці стане запечена картопля, пюре або відварний рис з овочами. Можна обкласти качку картоплею при запіканні - вона буде просочуватися качиним жиром, яблучним соком і ароматом кориці. Вийде щось неймовірне, повірте! :)
Отже, розповідаю, як приготувати качку, фаршировану яблуками. З покроковими фото цей рецепт не повинен доставити вам особливого клопоту!
- Качка - 1 штука (розрахунок інгредієнтів наводиться для качки приблизно 2 кг вагою)
- Яблука - 4-5 штук
- Лимон - 1 штука
- Сметана або натуральний йогурт - 3-4 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Обкладинка - 1-2 Щепоток
- Перець запашний горошком - 4-5 штук
Качку обсмаліть на газовій конфорці, видалити зайві нутрощі (якщо такі є), ретельно промити проточною водою.
Видавити сік з половинки лимона.
Укласти качку в простору каструлю і залити солоною водою, так, щоб вся тушка була в неї занурена. Вилити туди ж лимонний сік, кинути лаврушку і кілька горошин перцю.
Прибрати качку в прохолодне темне місце на 2-3 годину, щоб як слід промаринувалося.
Прибрати качку в прохолодне темне місце на 2-3 годину, щоб як слід промаринувалося.
Яблука вимити, обсушити і нарізати великими часточками. Посолити їх, поперчити, посипати корицею.
Частину, що залишилася половинку лимона нарізати невеликими шматочками разом з шкіркою.
Змішати з яблуками.
Змішати з яблуками.
Качку вийняти з маринаду, обсушити.
Зсередини і зовні змастити підсоленій сметаною або йогуртом. Набити яблучно-лимонної сумішшю і зашити черевце.
Зсередини і зовні змастити підсоленій сметаною або йогуртом. Набити яблучно-лимонної сумішшю і зашити черевце.
Укласти качку на змащений невеликою кількістю рослинного масла деко і запікати в розігрітій до 180С духовці до готовності (1 час 1 кг ваги), періодично поливаючи виділяється жиром і соком.
Готову качку подавати на стіл гарячою.
Тільки не забудьте вийняти нитки - качка, фарширована яблуками, так хороша, що ваші гості можуть зжерти їх і не помітити! ;)
Тільки не забудьте вийняти нитки - качка, фарширована яблуками, так хороша, що ваші гості можуть зжерти їх і не помітити! ;)