Рецепт Фарширована качка в духовці фото

Фарширована качка в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Хочу поділитися відмінним рецептом приготування фаршированої качки в духовці з апельсинами і яблуками. Качка виходить неймовірно смачною, соковитою, ароматної. Це по-справжньому святковий рецепт!

Опис приготування:

Качка по цьому рецепту виходить просто чудовою. Дивовижних відтінків смаку та аромату надає їй поєднання апельсина з часником. На перший погляд, вони абсолютно несочетаемостью, але в маринаді вони прекрасно подружилися. Мені здається, що з таким маринадом можна використовувати велику кількість спецій, які будуть перебивати цей чарівний смак і аромат. Тому я використовую з спецій тільки мелений духмяний перець.

  • Качка - 1 штука(2, 5 кг)
  • Яблука - 3 штуки
  • Апельсини - 2 штуки
  • Картопля - 3-5 штук
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 3 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
фарширована качка в духовці - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. У мене качка домашня. Її необхідно промити зовні і всередині, видалити можливі пір'ячко, в місцях найбільшого скупчення жиру потрібно голкою проколоти шкіру, щоб жир в процесі приготування витікав. Також потрібно обрізати крайні фаланги крил.
фарширована качка в духовці - фото крок 2
З одного апельсина зніміть цедру і натріть на дрібній тертці, вичавити сік. Змішайте цедру з соком апельсина, додайте пропущений через прес часник, сіль і перець.
фарширована качка в духовці - фото крок 3
Отримані маринадом натріть качку зовні і всередині, залиште мінімум на 2 годину. Якщо є можливість, залиште качку маринуватися на всю ніч в холодильнику - буде дуже смачно!
фарширована качка в духовці - фото крок 4
Поріжте середнього розміру шматками апельсин і яблука. Шкірку я не знімаю, але можна і зняти - це за бажанням.
фарширована качка в духовці - фото крок 5
З поверхні качки з допомогою паперового рушника струсіть шматочки часнику і цедри, оскільки в процесі запікання вони підгорять. Черево качки нафаршіруйте фруктами, можна трохи посолити всередині і зовні.
фарширована качка в духовці - фото крок 6
Перекладіть качку в форму для запікання або глибоке деко, накрийте фольгою і відправте в духовку на 1 час. Потім вийміть качку з духовки, злийте приблизно половину жиру (тому що його виділяється вже дуже багато), навколо качки розкладіть порізаний невеликими шматочками картопля. Надішліть качку назад в духовку (температура 180 градусів) ще на 40-60 хвилин, фольгою вже можна не накривати. Зверніть увагу, різні качки готуватимуться різний час, все залежить від ваги качки, а також від того, домашня вона або магазинна.
фарширована качка в духовці - фото крок 7
Качка готова. Вона вийшла дуже соковитою, ніжною, м'ясо легко відділяється від кістки. Подавайте качку з картоплею, апельсином і яблуками, з якими вона готувалася, а також можна прикрасити скибочками свіжого апельсина.

Схожі рецепти