Качка, фарширована грибами і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Смачно, просто і без проблем Цей варіант приготування качки прекрасно підійде до невеликого сімейного свята або просто на обід.
Смачну і соковиту качку готувати зовсім нескладно. Сподіваюся, що в цьому вам допоможе рецепт приготування качки, фаршированої грибами і картоплею. Досить просте і ситне блюдо, для приготування якого не знадобиться особливих кулінарних навичок. Завдяки втулці, в якому запікатиметься качка, її м'ясо вийде соковитим. Якщо у вас велика качка, і ви боїтеся, що м'ясо буде жорстким - просто змастити качку з вечора гірчицею. Вона замаринується і 100% буде м'якою. Розповідаю, як зробити качку, фаршировану грибами і картоплею.
- Качка - 1, 5-2 кілограма
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Гриби - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
Качку обпалити, добре очистити і вимити. Посолити і поперчити всередині і зовні.
Почистити цибулю і дрібно накришити.
Гриби почистити, вимити і нарізати на дрібні кубики.
Обсмажити на олії цибулю.
Потім додати до цибулі гриби і посмажити хвилин 5. Посолити і поперчити.
Почистити картоплю, помити і нарізати невеликими кубиками.
Змішати картоплю з цибулею і грибами. Солимо і перчимо. Можна додати сухих спецій.
Фаршируємо качку сумішшю картоплі, грибів і цибулі.
Отвір, через яке фарширували качку, зашить или заколоть зубочистками.
Покласти підготовлену качку в рукав для запікання, зав'язати кінці рукава. Ставимо в духовку запікатися при 180 градусах близько 2 годин. Щоб качка зарум'янилася - хв 15 до закінчення часу запікання розріжте рукав.