Качка, фарширована гречкою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна запечена качка з гарніром всередині. Гречана каша з грибами виходить незвичайно смачною, так як запікається всередині качки. Відмінний святкову вечерю для всієї родини, обов'язково спробуйте!
Перед подачею не забудьте витягнути нитки з швів. Також можна перед подачею витягти всю начинку і викласти її на окрему тарілку як гарнір.
- Качка - 1 штука (ціла)
- Куряча печінка - 300 грам
- Печериці - 200 грам
- Гречка - 150 грам
- Цибулини - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 50 грам
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
Насамперед промиємо качку і перевіримо, чи добре вона випотрошена. Далі ретельно натерти качку сіллю. Для цього нам знадобиться приблизно 2 ст. Ложки (1 - піде всередину, 1 - для натирання зовні). Також натрем качку перцем (зовні). І відкладемо в холодильник, поки готуємо начинку.
Наливаємо в невелику каструлю 1 літр води, висипаємо гречку. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо 15 хвилин. Стежимо, щоб гречка не підгоріла, це дуже важливо. Після 15 хвилин вимикаємо вогонь, і даємо їй потомитися.
В цей час дрібно порубати цибулю.
Наріжемо довільно грибочки. Т.К. Вони підуть для начинки, крупно їх нарізати не раджу.
Наріжемо печінку маленькими шматочками.
На сковороді з рослинним маслом підсмажити до золотистого цибулю, на це піде близько 10 хвилин.
Додаємо до цибулі гриби, roza_ker 7 хвилин.
На окремій сковорідці на олії обсмажити печінку. Ретельно перемішуючи, смажимо приблизно 10 хвилин (або поки не випарується вся рідина).
У мисці змішаємо цибулю з гречкою і печінку. Ретельно перемішати і трохи посолити.
Дістаємо качку їх холодильника, зашиваємо натуральної ниткою шкіру з боку шиї.
Фаршируємо качку. Беремо столовою ложкою начинку, щільно закладаємо всередину качки.
Зашиваємо отвір знизу качки. Укладаємо качку в кулінарний рукав, викладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовки 2 годину. Після цього блюдо готове до подачі.