Рецепт Качка, фарширована гречкою і грибами фото

Качка, фарширована гречкою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Крупи , Гриби , Качка , Гречка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Страви з начинкою , Фаршировані
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Відмінна запечена качка з гарніром всередині. Гречана каша з грибами виходить незвичайно смачною, так як запікається всередині качки. Відмінний святкову вечерю для всієї родини, обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Перед подачею не забудьте витягнути нитки з швів. Також можна перед подачею витягти всю начинку і викласти її на окрему тарілку як гарнір.

  • Качка - 1 штука (ціла)
  • Куряча печінка - 300 грам
  • Печериці - 200 грам
  • Гречка - 150 грам
  • Цибулини - 2 штуки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 50 грам
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
качка, фарширована гречкою і грибами - фото крок 1
Насамперед промиємо качку і перевіримо, чи добре вона випотрошена. Далі ретельно натерти качку сіллю. Для цього нам знадобиться приблизно 2 ст. Ложки (1 - піде всередину, 1 - для натирання зовні). Також натрем качку перцем (зовні). І відкладемо в холодильник, поки готуємо начинку.
качка, фарширована гречкою і грибами - фото крок 2
Наливаємо в невелику каструлю 1 літр води, висипаємо гречку. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо 15 хвилин. Стежимо, щоб гречка не підгоріла, це дуже важливо. Після 15 хвилин вимикаємо вогонь, і даємо їй потомитися.
качка, фарширована гречкою і грибами - фото крок 3
В цей час дрібно порубати цибулю.
качка, фарширована гречкою і грибами - фото крок 4
Наріжемо довільно грибочки. Т.К. Вони підуть для начинки, крупно їх нарізати не раджу.
качка, фарширована гречкою і грибами - фото крок 5
Наріжемо печінку маленькими шматочками.
качка, фарширована гречкою і грибами - фото крок 6
На сковороді з рослинним маслом підсмажити до золотистого цибулю, на це піде близько 10 хвилин.
качка, фарширована гречкою і грибами - фото крок 7
Додаємо до цибулі гриби, roza_ker 7 хвилин.
качка, фарширована гречкою і грибами - фото крок 8
На окремій сковорідці на олії обсмажити печінку. Ретельно перемішуючи, смажимо приблизно 10 хвилин (або поки не випарується вся рідина).
качка, фарширована гречкою і грибами - фото крок 9
У мисці змішаємо цибулю з гречкою і печінку. Ретельно перемішати і трохи посолити.
качка, фарширована гречкою і грибами - фото крок 10
Дістаємо качку їх холодильника, зашиваємо натуральної ниткою шкіру з боку шиї.
качка, фарширована гречкою і грибами - фото крок 11
Фаршируємо качку. Беремо столовою ложкою начинку, щільно закладаємо всередину качки.
качка, фарширована гречкою і грибами - фото крок 12
Зашиваємо отвір знизу качки. Укладаємо качку в кулінарний рукав, викладаємо на деко і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовки 2 годину. Після цього блюдо готове до подачі.

Схожі рецепти