Рецепт Запечена качка з гречкою фото

Запечена качка з гречкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Крупи , Качка , Гречка
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Новий рік , Різдво
Гарячі страви , Фаршировані , Страви цілком
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Качка в духовці з гречкою - це не просто страва, а бенкет для званих гостей, які прийшли до вас на свято. М'ясо виходить ніжним, соковитим, не жирний за рахунок випікання його в рукаві. Спробуйте!

Опис приготування:

Якщо хочете знати, як приготувати запечену качку з гречкою краще і смачніше, дотримуйтесь рекомендацій. Найкраще взяти індоуткі або пекінську качку, вони менш жирні.

Гречку відварити заздалегідь до готовності або напівготовності.

Таким чином тушку качки її можна запікати не тільки в рукаві, але і в утятніце або на деку.

  • Качка - 1, 5-2 кілограма
  • Гречка - 2 склянки (відварена)
  • Сіль - 2/3 чайних ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Гірчиця в зернах - 2 чайних ложки
  • Перець - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Італійські трави - 2 чайних ложки
  • Імбир - 1-2 чайних ложок
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
запечена качка з гречкою - фото крок 1
1. Обдайте качку окропом з обох сторін, а потім очистіть від дрібних пір'я. Промокніть паперовими рушниками, щоб вона стала практично сухий.
запечена качка з гречкою - фото крок 2
2. Для приготування маринаду докладний лавровий лист і змішайте його з сіллю, гірчицею, koriandrom, перцем і італійськими травами. Додайте лимонний сік або винний оцет, масло і свіжий натертий імбир.
запечена качка з гречкою - фото крок 3
3. З усіх боків натріть зовні качку маринадом.
запечена качка з гречкою - фото крок 4
4. Крупною сіллю натріть качку всередині і злегка присолите зовні. Перед фаршировані качки скріпіть зубочисткою отвір навколо шиї.
запечена качка з гречкою - фото крок 5
5. Гречка повинна бути відвареної до повної готовності. Щільно утрамбуйте гречку всередину качки і закріпіть зубочистками, щоб крупа не випадали.
запечена качка з гречкою - фото крок 6
6. Перекладіть качку в рукав для запікання акуратно, щоб не проткнути його зубочистками. Зауважте рукав з обох сторін, але залиште трохи вільного місця по кутах. Залиште качку на 3 години в холодильнику.
запечена качка з гречкою - фото крок 7
7. Запікайте качку в духовці при температурі 180 градусів півтори години, якщо качка важить близько 2 кг, то 2 годину. В кінці приготування розріжте рукав і дайте 5-10 хвилин підрум'янитися скоринці.
запечена качка з гречкою - фото крок 8
8. Вийміть всі зубочистки, перекладіть качку на блюдо і подавайте гостям.

Схожі рецепти