Запечена качка з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Качка в духовці з гречкою - це не просто страва, а бенкет для званих гостей, які прийшли до вас на свято. М'ясо виходить ніжним, соковитим, не жирний за рахунок випікання його в рукаві. Спробуйте!
Якщо хочете знати, як приготувати запечену качку з гречкою краще і смачніше, дотримуйтесь рекомендацій. Найкраще взяти індоуткі або пекінську качку, вони менш жирні.
Гречку відварити заздалегідь до готовності або напівготовності.
Таким чином тушку качки її можна запікати не тільки в рукаві, але і в утятніце або на деку.
- Качка - 1, 5-2 кілограма
- Гречка - 2 склянки (відварена)
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Гірчиця в зернах - 2 чайних ложки
- Перець - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Італійські трави - 2 чайних ложки
- Імбир - 1-2 чайних ложок
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1. Обдайте качку окропом з обох сторін, а потім очистіть від дрібних пір'я. Промокніть паперовими рушниками, щоб вона стала практично сухий.
2. Для приготування маринаду докладний лавровий лист і змішайте його з сіллю, гірчицею, koriandrom, перцем і італійськими травами. Додайте лимонний сік або винний оцет, масло і свіжий натертий імбир.
3. З усіх боків натріть зовні качку маринадом.
4. Крупною сіллю натріть качку всередині і злегка присолите зовні. Перед фаршировані качки скріпіть зубочисткою отвір навколо шиї.
5. Гречка повинна бути відвареної до повної готовності. Щільно утрамбуйте гречку всередину качки і закріпіть зубочистками, щоб крупа не випадали.
6. Перекладіть качку в рукав для запікання акуратно, щоб не проткнути його зубочистками. Зауважте рукав з обох сторін, але залиште трохи вільного місця по кутах. Залиште качку на 3 години в холодильнику.
7. Запікайте качку в духовці при температурі 180 градусів півтори години, якщо качка важить близько 2 кг, то 2 годину. В кінці приготування розріжте рукав і дайте 5-10 хвилин підрум'янитися скоринці.
8. Вийміть всі зубочистки, перекладіть качку на блюдо і подавайте гостям.