Курка, запечена з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Про курці з рисом, апельсинами, лимонами або іншими видами начинки знають багато. Розповім, як приготувати курку, запечену з гречкою. Дуже практичний і економний рецепт основного блюда з гарніром.
Про таке рецепті знав уже давно, але все ніяк не наважувався на його втілення в життя. Вже дуже мене бентежила простота начинки, але як виявилося, даремно. Фарширував курку тільки гречкою, але тепер вже знаю, що можна було додати гриби, піджарку з цибулі та моркви, а також сир та інше.
- Курка - 2 кілограма
- Гречка - 1 Склянка
- Часник - 3-4 зубчиків
- Майонез - 6 Ст. Ложок
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Сіль і перець - За смаком
1. Приготування починаю з начинки: в сотейник вливаю 2 склянки води і доводжу до кипіння, після чого всипав гречку і готую на слабкому вогні близько 20 хвилин (щоб гречка повністю ввібрала воду). Чищу і відвалів часник, додаю його в кашу.
2. Додаю до каші за смаком сіль і чорний мелений перець, перемішую. Начинка готова.
3. Курочку мою (зовні і всередині) і витираю насухо серветками. Фарширую її приготовленої гречкою.
4. Попку курку зашиваю нитками, щоб гречка в процесі випікання не випала, можна зробити це зубочистками.
5. Деко змащую олією і кладу тушку. У мисці змішую майонез, каррі, сіль, перець. Натираю отриманою масою шкуру.
6. Накриваю курку серветкою, щоб вона не пригоріла зовні, і відправляю в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 80-90 хвилин, за півгодини до готовності прибираю серветку (для рум'яної скоринки).
7. Ось така рум'яна, ароматна, соковита курочка виходить у мене в підсумку.
8. Готову курочку розрізаю на шматочки, подаю з гречкою і свіжими овочами.