Дієтична курка з гречкою
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіше приготувати дієтичну гречку з куркою тим, хто дотримується здорового способу в харчуванні або дотримується дієти. Для цього придбайте куряче філе - в ньому практично немає жиру!
За бажанням при подачі можна страви додавати трохи сметани низької жирності або класичного йогурту без добавок, якщо такі інгредієнти не заборонені дієтою. Припустимо відварити кашу і філе заздалегідь і зберігати їх в холодильнику, підігріваючи на обід або вечерю.
- Куряче філе - 1 штука(250-300 грам)
- Гречана крупа - 100 грам
- Вода - 300 мілілітрів (для гречки)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 4 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Куряче філе промийте у воді, очистіть від жив і плівок, викладіть в каструлю. Залийте водою, всипте пару пучок солі і викладіть лаврове листя. Відваріть філе протягом 30 хвилин, знімаючи шумівкою піну, що утворюється.
Гречану крупу переберіть, промийте у воді кілька разів. Всипте її в каструлю, додайте туди ж пару пучок солі. Залийте теплою водою і відваріть протягом 15-20 хвилин на помірному нагріванні. Потім вимкніть нагрів, накрийте ємність кришкою і залиште кашу для пропарювання на 5-10 хвилин.
Через зазначений час каша буде повністю готова.
Куряче філе буде повністю відвареним і смачним. Вийміть його з бульйону - бульйон видаліть.
Викладіть гречану кашу на тарілку, наріжте філе скибочками. Подайте блюдо до столу гарячим.