Дієтична курка в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Смак такий курочки повинен вийти ніжним і приємним. Чи не занадто суха, ароматна і без шкідливих добавок, вона сподобається кожному.
Курку слід подавати зі свіжими овочами: вони можуть бути просто нарізаними або в якості салату. Також можна додати більше зелені.
- Куряча тушка - 1 штука
- Сіль, спеції до птаха - За смаком
- Свіжі овочі або салат - За смаком (для подачі)
Курку потрібно вимити, видалити все зайве. Я видаляю залишки пір'я, зрізаю попку.
Курку годі й розрізати, але так вона краще пропечеться, плюс так з нею швидше і зручніше працювати. Отже, натріть курку зверху і всередині сіллю, перцем, (видавленим через прес) часником і іншими спеціями до птаха.
Покладіть курку на фольгу (складену вдвічі). Накрийте іншим листком фольги і закрийте краю. Не повинно бути розривів або дірок. При запіканні утворюється пара повинна залишатися всередині фольги.
Розігріваємо духовку до 200 градусів, і запікаємо курку 1 час. Кожну половинку курки я оформила окремо і запекла на 1 деку відразу.