Рецепт Качка, запечена з апельсинами фото

Качка, запечена з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Фрукти, Апельсин, Качка, Дичина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Сімейна вечеря, День подяки
Гарячі страви

Качка, запечена з апельсинами - дуже святковий і урочистий блюдо, яке я зазвичай готую на Новий рік чи Різдво. Господиня готує, господар розрізає і накладає кожному в тарілку…брат!

Качка, запечена з апельсинами - прекрасний варіант головної страви для новорічного столу. Одного разу готувала цю страву на Новий рік - всі залишилися задоволені соковитою і ніжною качкою, просякнутої пахощами і смаком цитруса. Рецепт підкуповує своєю простотою - ніяких особливих кулінарних навичок не потрібно, досить приділити страви всього трохи часу і уваги - і воно вийде супер смачним!

  • Качка (вагою близько 2 кг) - 1 штука
  • Апельсин - 3 штуки
  • Селера (вишня) - 2-4 штук
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Спеції - - За смаком (шавлія, прованські трави, розмарин)
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Вино солодке - 2 Ст. Ложки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
качка, запечена з апельсинами - фото крок 1
Складові.
качка, запечена з апельсинами - фото крок 2
Спершу необхідно випатрати качку (якщо ще не випотрошена), обрізати їй кінчики крил, хвіст, зайвий жир і зайву шкуру. Словом, підготувати тушку.
качка, запечена з апельсинами - фото крок 3
У великій мисці змішуємо до однорідності сік одного лимона, сік одного апельсина, сіль, перець, оливкова олія і спеції.
качка, запечена з апельсинами - фото крок 4
Кладемо качку в отриманий маринад і відправляємо маринуватися в холодильник на 1-6 годин (чим довше маринується - тим гостріше відчувається присмак лимона і апельсина).
качка, запечена з апельсинами - фото крок 5
Один апельсин нарізаємо на чотири частини.
качка, запечена з апельсинами - фото крок 6
Замариновану качку дістаємо з маринаду, начиняє черешками селери і четвертинками апельсина, кладемо в злегка змащену маслом форму для запікання.
качка, запечена з апельсинами - фото крок 7
Ставимо качку в духовку, розігріту до 190 градусів. Запікаємо приблизно 2 годину, по ходу запікання кожні 20 хвилин поливаємо качку виділяється у формі для запікання соком.
качка, запечена з апельсинами - фото крок 8
Тим часом приготуємо глазур. Змішаємо сік одного апельсина, мідь і вино.
качка, запечена з апельсинами - фото крок 9
Ріденьку суміш переливаємо в маленьку каструльку, доводимо до кипіння і варимо до консистенції сиропу.
качка, запечена з апельсинами - фото крок 10
Коли глазур придбає потрібну консистенцію - знімаємо її з вогню.
качка, запечена з апельсинами - фото крок 11
Готову качку дістаємо з духовки, знаходилися всередині селера і апельсин викидаємо, поливаємо качку зверху приготованою нами гарячої глазур'ю - і все, блюдо готово!
качка, запечена з апельсинами - фото крок 12
Подавати найкраще з часточками свіжого апельсина і яким-небудь гарніром (наприклад, рисом). Смачного!

Схожі рецепти