Качка, запечена з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Качка, запечена з апельсинами - дуже святковий і урочистий блюдо, яке я зазвичай готую на Новий рік чи Різдво. Господиня готує, господар розрізає і накладає кожному в тарілку…брат!
Качка, запечена з апельсинами - прекрасний варіант головної страви для новорічного столу. Одного разу готувала цю страву на Новий рік - всі залишилися задоволені соковитою і ніжною качкою, просякнутої пахощами і смаком цитруса. Рецепт підкуповує своєю простотою - ніяких особливих кулінарних навичок не потрібно, досить приділити страви всього трохи часу і уваги - і воно вийде супер смачним!
- Качка (вагою близько 2 кг) - 1 штука
- Апельсин - 3 штуки
- Селера (вишня) - 2-4 штук
- Лимон - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
- Спеції - - За смаком (шавлія, прованські трави, розмарин)
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вино солодке - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
Складові.
Спершу необхідно випатрати качку (якщо ще не випотрошена), обрізати їй кінчики крил, хвіст, зайвий жир і зайву шкуру. Словом, підготувати тушку.
У великій мисці змішуємо до однорідності сік одного лимона, сік одного апельсина, сіль, перець, оливкова олія і спеції.
Кладемо качку в отриманий маринад і відправляємо маринуватися в холодильник на 1-6 годин (чим довше маринується - тим гостріше відчувається присмак лимона і апельсина).
Один апельсин нарізаємо на чотири частини.
Замариновану качку дістаємо з маринаду, начиняє черешками селери і четвертинками апельсина, кладемо в злегка змащену маслом форму для запікання.
Ставимо качку в духовку, розігріту до 190 градусів. Запікаємо приблизно 2 годину, по ходу запікання кожні 20 хвилин поливаємо качку виділяється у формі для запікання соком.
Тим часом приготуємо глазур. Змішаємо сік одного апельсина, мідь і вино.
Ріденьку суміш переливаємо в маленьку каструльку, доводимо до кипіння і варимо до консистенції сиропу.
Коли глазур придбає потрібну консистенцію - знімаємо її з вогню.
Готову качку дістаємо з духовки, знаходилися всередині селера і апельсин викидаємо, поливаємо качку зверху приготованою нами гарячої глазур'ю - і все, блюдо готово!
Подавати найкраще з часточками свіжого апельсина і яким-небудь гарніром (наприклад, рисом). Смачного!