Фарширована качка з ананасом
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл хочу запропонувати вам запекти приголомшливо смачну, апетитну і пікантну качечку. Поєднання маринаду і солодкуватий ноток ананаса - ідеально для птиці. Спробуйте обов'язково!
В якості начинки пропоную використовувати безпрограшний варіант: яблука, морква і селера. Що стосується маринаду, то тут завжди можна експериментувати, додаючи улюблені спеції і ароматні трави, наприклад.
Щоб птах добре просочилася, залиште її в маринаді на ніч. Чи готові дізнатися, як приготувати фаршировану качку з ананасом? запам'ятовуйте рецепт.
- Качка - 1 штука
- Корінь імбиру - 1-1.5 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Оцет винний - 2 Ст. Ложки
- Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
- Консервовані ананаси - 500 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Стебло селери - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Гострий перець - За смаком
1. Насамперед приготуємо маринад. У чашу блендера відправте очищений імбир, трохи гострого перцю, 3/4 банки ананасів разом з соком, оцет, соєвий соус.
2. Подрібніть все до однорідності. Додати сіль за смаком.
3. Частина маринаду отлейте (він піде на соус), а залишився розподіліть по птаху, попередньо вимивши її як слід і обсушити. Приберіть качку в холодильник на ніч або навіть на добу.
4. Очистіть і наріжте шматочками моркву і яблука. Подрібніть стебло селери. Помістіть все всередину птиці і акуратно закріпіть зубочисткою.
5. Викладіть її жароміцних форму і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
6. Для приготування ананасового соусу в невеликому сотейнику з'єднайте відкладені раннє ананаси, маринад і цукор. Поставте на вогонь і після закипання проваріть, помішуючи, до загустіння.
7. У процесі запікання (кожні хвилин 15-20) змащуйте качку витопити соком. Години через 1.5-2, коли птах буде готова, дістаньте її з духовки, накрийте фольгою і залиште перед подачею ще хвилин на 20.
8. Безпосередньо перед подачею полийте качечку ананасовим соусом. Це неймовірно смачно. Смачного!