Рецепт Фарширована качка з ананасом фото

Фарширована качка з ананасом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах , Фрукти , Ананас , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 10 г. 0 хв.

На святковий стіл хочу запропонувати вам запекти приголомшливо смачну, апетитну і пікантну качечку. Поєднання маринаду і солодкуватий ноток ананаса - ідеально для птиці. Спробуйте обов'язково!

Опис приготування:

В якості начинки пропоную використовувати безпрограшний варіант: яблука, морква і селера. Що стосується маринаду, то тут завжди можна експериментувати, додаючи улюблені спеції і ароматні трави, наприклад.

Щоб птах добре просочилася, залиште її в маринаді на ніч. Чи готові дізнатися, як приготувати фаршировану качку з ананасом? запам'ятовуйте рецепт.

  • Качка - 1 штука
  • Корінь імбиру - 1-1.5 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Оцет винний - 2 Ст. Ложки
  • Коричневий цукор - 2 Ст. Ложки
  • Консервовані ананаси - 500 грам
  • Сіль і перець - За смаком
  • Стебло селери - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Яблуко - 1 штука
  • Гострий перець - За смаком
фарширована качка з ананасом - фото крок 1
1. Насамперед приготуємо маринад. У чашу блендера відправте очищений імбир, трохи гострого перцю, 3/4 банки ананасів разом з соком, оцет, соєвий соус.
фарширована качка з ананасом - фото крок 2
2. Подрібніть все до однорідності. Додати сіль за смаком.
фарширована качка з ананасом - фото крок 3
3. Частина маринаду отлейте (він піде на соус), а залишився розподіліть по птаху, попередньо вимивши її як слід і обсушити. Приберіть качку в холодильник на ніч або навіть на добу.
фарширована качка з ананасом - фото крок 4
4. Очистіть і наріжте шматочками моркву і яблука. Подрібніть стебло селери. Помістіть все всередину птиці і акуратно закріпіть зубочисткою.
фарширована качка з ананасом - фото крок 5
5. Викладіть її жароміцних форму і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
фарширована качка з ананасом - фото крок 6
6. Для приготування ананасового соусу в невеликому сотейнику з'єднайте відкладені раннє ананаси, маринад і цукор. Поставте на вогонь і після закипання проваріть, помішуючи, до загустіння.
фарширована качка з ананасом - фото крок 7
7. У процесі запікання (кожні хвилин 15-20) змащуйте качку витопити соком. Години через 1.5-2, коли птах буде готова, дістаньте її з духовки, накрийте фольгою і залиште перед подачею ще хвилин на 20.
фарширована качка з ананасом - фото крок 8
8. Безпосередньо перед подачею полийте качечку ананасовим соусом. Це неймовірно смачно. Смачного!

Схожі рецепти