Рецепт Качка, фарширована журавлиною і яблуками фото

Качка, фарширована журавлиною і яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Птах , Фрукти , Яблука , Журавлина , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Страви з начинкою
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.

У багатьох з нас Новий рік і Різдво асоціюються з очікуванням дива, з подарунками і сюрпризами, з ароматом хвої, mandarinov і…фаршированої качкою. Втім, її можна готувати не тільки у свята!

Опис приготування:

Виявляється, нічого складного в рецепті приготування цього святкового блюда немає. Ви цілком можете в будь-який день побалувати своїх близьких смачною ароматною фаршированої качкою з хрусткою скоринкою!

  • Качка - 1 штука
  • Яблука - 6 штук
  • Журавлина - 250 грам
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
качка, фарширована журавлиною і яблуками - фото крок 1
Ретельно промиваємо тушку качки в проточній воді, потім натираємо її зсередини і трохи зовні сіллю і перцем.
качка, фарширована журавлиною і яблуками - фото крок 2
Вирізаємо у яблук серцевину, видаляємо насіння, "nachinyaem" їх ягодами журавлини. Потім скроплюємо винним оцтом і щедро посипаємо цукровим піском.
качка, фарширована журавлиною і яблуками - фото крок 3
Фаршируємо качку заздалегідь підготовленими яблуками.
качка, фарширована журавлиною і яблуками - фото крок 4
Викладаємо качку на попередньо змащений маслом деко, також рясно промазуємо і саму тушку. Запікаємо до готовності, в процесі перевертаючи і поливаючи витоплюється жиром.
качка, фарширована журавлиною і яблуками - фото крок 5
Перед подачею на стіл фаршировану качку прикрашаємо зеленню, часточками апельсина або лимона.

Схожі рецепти