Качка, фарширована журавлиною і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.
У багатьох з нас Новий рік і Різдво асоціюються з очікуванням дива, з подарунками і сюрпризами, з ароматом хвої, mandarinov і…фаршированої качкою. Втім, її можна готувати не тільки у свята!
Опис приготування:
Виявляється, нічого складного в рецепті приготування цього святкового блюда немає. Ви цілком можете в будь-який день побалувати своїх близьких смачною ароматною фаршированої качкою з хрусткою скоринкою!
- Качка - 1 штука
- Яблука - 6 штук
- Журавлина - 250 грам
- Цукор - 2 чайних ложки
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Ретельно промиваємо тушку качки в проточній воді, потім натираємо її зсередини і трохи зовні сіллю і перцем.
Вирізаємо у яблук серцевину, видаляємо насіння, "nachinyaem" їх ягодами журавлини. Потім скроплюємо винним оцтом і щедро посипаємо цукровим піском.
Фаршируємо качку заздалегідь підготовленими яблуками.
Викладаємо качку на попередньо змащений маслом деко, також рясно промазуємо і саму тушку. Запікаємо до готовності, в процесі перевертаючи і поливаючи витоплюється жиром.
Перед подачею на стіл фаршировану качку прикрашаємо зеленню, часточками апельсина або лимона.