Рецепт Кабанятину в духовці фото

Кабанятину в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви в рукаві

Любителям дичини хочу порекомендувати дуже простий, але цікавий варіант, як приготувати кабанятину в духовці в ароматних спеціях. Незвично? що. Смачно? дуже! Якщо є можливість - готуйте!

Цей рецепт приготування кабанятину в духовці при бажанні можна доповнити також картоплею, щоб до столу відразу подавати повноцінне блюдо з гарніром. Що стосується маринаду, то тут завжди є місце експериментам, ви можете зробити його більш гострим або пряним, наприклад, а також додати соєвий або будь-який інший соус. Якщо у вас під рукою виявилася така ніжка, то рекомендую приготувати її саме за цим рецептом.

  • Кабанья нога - 1 штука
  • Часник - 10-15 зубчиків
  • Ізюм - 1 Ст. Ложка
  • Кизил - 1 Ст. Ложка
  • Морква - 0.5 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець - 1 щіпка
  • Трави - За смаком (розмарин, чебрець і т.Д.)
  • Імбир - За смаком
  • Паприка - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Гірчичний - 1-2 чайних ложок
кабанятину в духовці - фото крок 1
1. Ось такий досить скромний набір інгредієнтів вам буде необхідний, щоб повторити цей простий рецепт кабанятину в духовці на вашій кухні.
кабанятину в духовці - фото крок 2
2. Насамперед вимийте як слід ногу, видаліть зайві плівки, обсушити її трохи, зробіть гострим ножем надрізи, щоб її можна було нашпигувати. Очистіть моркву і часник.
кабанятину в духовці - фото крок 3
3. В отворах розмістіть шматочки моркви, зубчики чеснока, кизил і родзинки.
кабанятину в духовці - фото крок 4
4. У глибокій мисці з'єднайте сіль, спеції і все трави, які ви будете використовувати. Перемішайте все як слід, натріть ногу з усіх боків ретельно спеціями.
кабанятину в духовці - фото крок 5
5. Натріть для додаткової пікантності гірчицею, а потім приберіть в холодильник мінімум на 10-12 годин, щоб м'ясо добре промаринувалося.
кабанятину в духовці - фото крок 6
6. Розігрійте духовку до 180 градусів. Помістіть ногу в пакет для запікання, закріпіть краю. Викладіть у жароміцних форму і відправте в духовку.
кабанятину в духовці - фото крок 7
7. Через годину кабанятину в духовці в домашніх умовах повинна бути акуратно перевернута. Продовжуйте запікати ще як мінімум годину (час залежить від розміру ноги).
кабанятину в духовці - фото крок 8
8. Для 10 хвилин до кінця процесу можна акуратно надрізати пакет і підрум'янити корочку. Ось такий цікавий варіант, як приготувати кабанятину в духовці.
Подавайте її до столу з гарніром, соусом до смаку або овочами.

Схожі рецепти