Холодний буряковий суп
(покроковий рецепт з фото)
Буряк - надзвичайно корисний для нашого організму овоч. Вона і сприяє травленню, і омолоджує, і запобігає ракові захворювання. З цих властивостей буряків випливає і користь бурякового супу.
Шанувальникам здорового харчування і людям, не вживати в їжу м'яса, напевно сподобається цей рецепт холодного бурякового супу. Адже буряковий суп - це не просто смачно, але ще і дуже корисно і поживно!
- Буряк - 1-2 штук
- Картопля відварна - 2 штуки
- Яйця відварні - 2 штуки
- Огірок - 1 штука
- Rediska - 5 штук
- Кефір - 1/2 L
- Вода - 3 L
- Лимонна кислота - . За смаком
- Зелень - . За смаком
- Сіль - . За смаком
- Перець - . За смаком
1. Буряк очищаємо, нарізаємо кружечками.
2. Кип'ятимо 3 літра води, відправляємо в каструлю буряк. Як тільки вода стане кольору буряка, додаємо в каструлю лимонної кислоти. Варимо до готовності буряка.
3. Коли буряк буде готова, виймаємо її з каструлі. Вона нам більше не знадобиться, але цілком згодиться в інше блюдо. Буряковий бульйон залишаємо остигати.
4. Огірок нашінковиваем або натираємо на буряковій тертці.
5. Потім подрібнюємо редиску.
6. Відварені яйця дрібно нарізаємо або натираємо на тертці.
7. Те ж саме робимо з відвареною картоплею.
8. Дрібно рубаємо зелень.
9. Далі все компоненти з'єднуємо, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
10. Викладаємо все в каструлю, заливаємо буряковим відваром і кефіром. Ретельно перемішуємо і відправляємо в холодильник на 1-2 годину.
11. Подаємо буряковий суп зі сметаною. Смачного!