Рецепт Холодний огірковий суп на йогурті фото

Холодний огірковий суп на йогурті
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Молочні продукти , Огірок
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи , Холодні супи
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Мучить спека? розповім, як приготувати холодний огірковий суп на йогурті. Страва смачна, корисне і охолоджуючу, а також дуже просте в приготуванні. Рекомендую тим, хто на дієті або вегетаріанцям.

Опис приготування:

Мені вже доводилося розповідати про рецепт борщу, Окрошка або гаспачо, так чому б не зробити огірковий суп на йогурті. Він дуже смачний, вітамінний і корисний. Можна додавати будь-яку зелень за смаком, наприклад, селера або кінзу. Йогурт можна замінити кефіром або сметаною. Такий супчик можна зберігати не більше двох діб, проте, смачніше готувати його безпосередньо перед подачею.

  • Огірок - 2-3 штук
  • Кріп - 1 пучок
  • Петрушка - 1 пучок
  • Рукола - 1 пучок
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Йогурт - 300 мілілітрів
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Часник - 1 зубчик
холодний огірковий суп на йогурті - фото крок 1
1. Насамперед готував всі продукти: зелень гарненько мою і зрізаю край стебла, огірок мою і зрізаю шкірку, нарізаю його невеликими шматочками довільної форми, часник чищу.
холодний огірковий суп на йогурті - фото крок 2
2. У чашу блендера закидаю всі продукти, додаю йогурт, кефір, оливкова олія, лимонний сік (однієї половинки), трохи солю і збиваю до однорідності.
холодний огірковий суп на йогурті - фото крок 3
3. Відправляю суп для охолодження на кілька годин в холодильник, а якщо використовую охолоджені кефір і йогурт, тоді можна і відразу на стіл. Перед подачею переливаю в супницю і вливаю холодну очищену воду, перемішую.
холодний огірковий суп на йогурті - фото крок 4
4. Вітамінний, смачний і охолоджуючий огірковий суп розливаю порційно і при необхідності досолюю.

Схожі рецепти