Холодний огірковий суп на йогурті
(покроковий рецепт з фото)
Мучить спека? розповім, як приготувати холодний огірковий суп на йогурті. Страва смачна, корисне і охолоджуючу, а також дуже просте в приготуванні. Рекомендую тим, хто на дієті або вегетаріанцям.
Мені вже доводилося розповідати про рецепт борщу, Окрошка або гаспачо, так чому б не зробити огірковий суп на йогурті. Він дуже смачний, вітамінний і корисний. Можна додавати будь-яку зелень за смаком, наприклад, селера або кінзу. Йогурт можна замінити кефіром або сметаною. Такий супчик можна зберігати не більше двох діб, проте, смачніше готувати його безпосередньо перед подачею.
- Огірок - 2-3 штук
- Кріп - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Рукола - 1 пучок
- Лимон - 0, 5 штуки
- Йогурт - 300 мілілітрів
- Кефір - 200 мілілітрів
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Часник - 1 зубчик
1. Насамперед готував всі продукти: зелень гарненько мою і зрізаю край стебла, огірок мою і зрізаю шкірку, нарізаю його невеликими шматочками довільної форми, часник чищу.
2. У чашу блендера закидаю всі продукти, додаю йогурт, кефір, оливкова олія, лимонний сік (однієї половинки), трохи солю і збиваю до однорідності.
3. Відправляю суп для охолодження на кілька годин в холодильник, а якщо використовую охолоджені кефір і йогурт, тоді можна і відразу на стіл. Перед подачею переливаю в супницю і вливаю холодну очищену воду, перемішую.
4. Вітамінний, смачний і охолоджуючий огірковий суп розливаю порційно і при необхідності досолюю.