Болгарський холодний суп «таратор»
(покроковий рецепт з фото)
Відкрила для себе приголомшливий рецепт першого страви: це болгарський холодний суп "таратор" . Влітку, коли жарко особливо актуально, не завжди ж є окрошку. Всім домочадців дуже сподобався, раджу.
Як приготувати болгарський холодний суп "таратор"? елементарно. При приготуванні можна використовувати не тільки зелена цибуля, але і іншу зелень: Braai, петрушка. З приправ до цибулі можна додати дрібку сушеного базиліка. Кефір краще використовуйте не жирний, 1% відмінно підійде. Якщо не любите кефір, замініть його домашнім позбавленим смаку нежирним йогуртом. Подавайте суп до столу холодним, розлив по тарілках, прикрасивши зеленню і волоським горіхом.
- Кефір - 1 літр
- Огірок - 400 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (за смаком)
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження цибулі)
- Перець болгарський - 0, 5 штуки (по бажанню)
1. Огірки ретельно промийте під проточною водою, просушіть серветкою. Візьміть глибоку миску і потріть огірок на дрібній тертці, за бажанням можна порізати тоненькою соломкою.
2. Зелена цибуля добре промийте, і поріжте дрібними кільцями, разом з білою частиною.
3. Волоські горіхи необхідно подрібнити, це можна зробити за допомогою блендера або вручну в ступці. Вони повинні бути не дуже дрібні, не як пил. Якщо горіхи сирі, попередньо просушіть їх в духовій шафі.
4. У глибоку каструлю додайте потертий або нарізаний огірок, нарізану зелену цибулю, подрібнений волоський горіх і залийте все кефіром, приправити сіллю.
5. Ріпчасту цибулю помийте, відчистите від лушпиння і наріжте маленькими кубиками. Викладіть його на розігріту сковороду в рослинним маслом. Зверху все посипати чорним перцем, обсмажуйте на середньому вогні 3 хвилини, потім додайте весь вміст сковороди в каструлю. Цей крок опціональний, ріпчаста цибуля можна не додавати.
6. Каструлю з супом відправте в холодильник приблизно на 1 час. Потім дістаньте, розлийте суп по тарілках, прикрасьте парочкою волоських горіхів, болгарським перцем і гілочкою зелені. Смачного!