Рецепт Болгарський холодний суп «таратор» фото

Болгарський холодний суп «таратор»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Овочі , Молочні продукти , Огірок , Горіхи , Грецькі горіхи , Кефір , Цибуля
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Рецепти сироїдіння
На обід , На швидку руку
Супи , Холодні супи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Відкрила для себе приголомшливий рецепт першого страви: це болгарський холодний суп"Таратор" . Влітку, коли жарко особливо актуально, не завжди ж є окрошку. Всім домочадців дуже сподобався, раджу.

Опис приготування:

Як приготувати болгарський холодний суп"Таратор" ? елементарно. При приготуванні можна використовувати не тільки зелена цибуля, але і іншу зелень: Braai, петрушка. З приправ до цибулі можна додати дрібку сушеного базиліка. Кефір краще використовуйте не жирний, 1% відмінно підійде. Якщо не любите кефір, замініть його домашнім позбавленим смаку нежирним йогуртом. Подавайте суп до столу холодним, розлив по тарілках, прикрасивши зеленню і волоським горіхом.

  • Кефір - 1 літр
  • Огірок - 400 грам
  • Грецькі горіхи - 100 грам
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (за смаком)
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження цибулі)
  • Перець болгарський - 0, 5 штуки (по бажанню)
болгарський холодний суп
1. Огірки ретельно промийте під проточною водою, просушіть серветкою. Візьміть глибоку миску і потріть огірок на дрібній тертці, за бажанням можна порізати тоненькою соломкою.
болгарський холодний суп
2. Зелена цибуля добре промийте, і поріжте дрібними кільцями, разом з білою частиною.
болгарський холодний суп
3. Волоські горіхи необхідно подрібнити, це можна зробити за допомогою блендера або вручну в ступці. Вони повинні бути не дуже дрібні, не як пил. Якщо горіхи сирі, попередньо просушіть їх в духовій шафі.
болгарський холодний суп
4. У глибоку каструлю додайте потертий або нарізаний огірок, нарізану зелену цибулю, подрібнений волоський горіх і залийте все кефіром, приправити сіллю.
болгарський холодний суп
5. Ріпчасту цибулю помийте, відчистите від лушпиння і наріжте маленькими кубиками. Викладіть його на розігріту сковороду в рослинним маслом. Зверху все посипати чорним перцем, обсмажуйте на середньому вогні 3 хвилини, потім додайте весь вміст сковороди в каструлю. Цей крок опціональний, ріпчаста цибуля можна не додавати.
болгарський холодний суп
6. Каструлю з супом відправте в холодильник приблизно на 1 час. Потім дістаньте, розлийте суп по тарілках, прикрасьте парочкою волоських горіхів, болгарським перцем і гілочкою зелені. Смачного!

Схожі рецепти