Рецепт Болгарський холодний суп «таратор» фото

Болгарський холодний суп «таратор»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Болгарська кухня
Овочі, Молочні продукти, Огірок, Горіхи, Грецькі горіхи, Кефір, Цибуля
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Рецепти сироїдіння
На обід, На швидку руку
Супи, Холодні супи

Відкрила для себе приголомшливий рецепт першого страви: це болгарський холодний суп "таратор" . Влітку, коли жарко особливо актуально, не завжди ж є окрошку. Всім домочадців дуже сподобався, раджу.

Як приготувати болгарський холодний суп "таратор"? елементарно. При приготуванні можна використовувати не тільки зелена цибуля, але і іншу зелень: Braai, петрушка. З приправ до цибулі можна додати дрібку сушеного базиліка. Кефір краще використовуйте не жирний, 1% відмінно підійде. Якщо не любите кефір, замініть його домашнім позбавленим смаку нежирним йогуртом. Подавайте суп до столу холодним, розлив по тарілках, прикрасивши зеленню і волоським горіхом.

  • Кефір - 1 літр
  • Огірок - 400 грам
  • Грецькі горіхи - 100 грам
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (за смаком)
  • Сіль, перець - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження цибулі)
  • Перець болгарський - 0, 5 штуки (по бажанню)
болгарський холодний суп
1. Огірки ретельно промийте під проточною водою, просушіть серветкою. Візьміть глибоку миску і потріть огірок на дрібній тертці, за бажанням можна порізати тоненькою соломкою.
болгарський холодний суп
2. Зелена цибуля добре промийте, і поріжте дрібними кільцями, разом з білою частиною.
болгарський холодний суп
3. Волоські горіхи необхідно подрібнити, це можна зробити за допомогою блендера або вручну в ступці. Вони повинні бути не дуже дрібні, не як пил. Якщо горіхи сирі, попередньо просушіть їх в духовій шафі.
болгарський холодний суп
4. У глибоку каструлю додайте потертий або нарізаний огірок, нарізану зелену цибулю, подрібнений волоський горіх і залийте все кефіром, приправити сіллю.
болгарський холодний суп
5. Ріпчасту цибулю помийте, відчистите від лушпиння і наріжте маленькими кубиками. Викладіть його на розігріту сковороду в рослинним маслом. Зверху все посипати чорним перцем, обсмажуйте на середньому вогні 3 хвилини, потім додайте весь вміст сковороди в каструлю. Цей крок опціональний, ріпчаста цибуля можна не додавати.
болгарський холодний суп
6. Каструлю з супом відправте в холодильник приблизно на 1 час. Потім дістаньте, розлийте суп по тарілках, прикрасьте парочкою волоських горіхів, болгарським перцем і гілочкою зелені. Смачного!

Схожі рецепти