Рецепт Холодний борщ на зиму фото

Холодний борщ на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 2
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Практична заготовка на зиму - холодний борщ - виручить вас в будь-який момент. Баночка ароматного салату допоможе швидко зварити смачний борщ.

Опис приготування:

Для приготування холодного борщу знадобиться класичний набір овочів - капуста, буряк, морквина, помідори, цибуля і солодкий перець. Приготуйте на зиму такий салат і ви зможете дуже швидко зварити борщ - нічого різати і смажити не доведеться. Всі овочі будуть вже готові в банку, залишиться їх лише додати в киплячий бульйон з картоплею.

  • Капуста білокачанна - 200 грам
  • Буряк - 200 грам
  • Помідори - 200 грам
  • Морквина - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100 грам
  • Перець болгарський - 100 грам
  • Цукор - 10 грам
  • Сіль - 7 грам
  • Оцет 9% - 10 грам
  • Вода - 50 грам
  • Масло рослинне - 30 грам
  • Лавровий лист - 1 штука
холодний борщ на зиму - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування холодного борщу.
холодний борщ на зиму - фото крок 2
Білокачанну капусту наріжте тонкою соломкою.
холодний борщ на зиму - фото крок 3
Помідори перейдіть через м'ясорубку або блендер.
холодний борщ на зиму - фото крок 4
Наріжте кубиками моркву і ріпчасту цибулю.
холодний борщ на зиму - фото крок 5
Наріжте кубиками солодкий перець.
холодний борщ на зиму - фото крок 6
Всипте в каструлю капусту, цибуля, перець і моркву. Додайте натерту буряк, всипте цукор і сіль.
холодний борщ на зиму - фото крок 7
Перемішайте салат і влийте рослинне масло.
холодний борщ на зиму - фото крок 8
Влийте томатне пюре і трохи води. Гасіть салат 20 хвилин на середньому вогні, помішуючи.
холодний борщ на зиму - фото крок 9
Влийте оцет і додайте лавровий лист. Перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.
холодний борщ на зиму - фото крок 10
Розкладіть салат в чисті простерилізовані банки, закатати кришками. Дайте салату охолонути під ковдрою до кімнатної температури. Зберігайте заготовку в темному прохолодному місці. Вихід - 2 баночки по 400 грам. Смачного!

Схожі рецепти