Холодний борщ на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Практична заготовка на зиму - холодний борщ - виручить вас в будь-який момент. Баночка ароматного салату допоможе швидко зварити смачний борщ.
Для приготування холодного борщу знадобиться класичний набір овочів - капуста, буряк, морквина, помідори, цибуля і солодкий перець. Приготуйте на зиму такий салат і ви зможете дуже швидко зварити борщ - нічого різати і смажити не доведеться. Всі овочі будуть вже готові в банку, залишиться їх лише додати в киплячий бульйон з картоплею.
- Капуста білокачанна - 200 грам
- Буряк - 200 грам
- Помідори - 200 грам
- Морквина - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Перець болгарський - 100 грам
- Цукор - 10 грам
- Сіль - 7 грам
- Оцет 9% - 10 грам
- Вода - 50 грам
- Масло рослинне - 30 грам
- Лавровий лист - 1 штука
Підготуйте інгредієнти для приготування холодного борщу.
Білокачанну капусту наріжте тонкою соломкою.
Помідори перейдіть через м'ясорубку або блендер.
Наріжте кубиками моркву і ріпчасту цибулю.
Наріжте кубиками солодкий перець.
Всипте в каструлю капусту, цибуля, перець і моркву. Додайте натерту буряк, всипте цукор і сіль.
Перемішайте салат і влийте рослинне масло.
Влийте томатне пюре і трохи води. Гасіть салат 20 хвилин на середньому вогні, помішуючи.
Влийте оцет і додайте лавровий лист. Перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин.
Розкладіть салат в чисті простерилізовані банки, закатати кришками. Дайте салату охолонути під ковдрою до кімнатної температури. Зберігайте заготовку в темному прохолодному місці. Вихід - 2 баночки по 400 грам. Смачного!