Холодний борщ з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Тут я розповім як приготувати холодний борщ з буряком - страва традиційної литовської кухні. Прекрасний легкий і красивий суп для будь-якого часу року, який дуже корисний і поживний.
У Литві холодний борщ прийнято подавати з відвареною картоплею. Причому картопля зазвичай відварюється в мундирах, ріжеться на часточки, присипається крупною сіллю і подається на окремій тарілці. Також допускається картопля, обсмажений великими часточками.
З м'ясного до цього супу відмінно підходять відварені підкопчені сардельки.
- Буряк - 2 штуки
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Кефір - 1 літр (жирний)
- Огірок - 2 штуки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Кріп - 1 пучок
В основі супу лежить маринована буряк. Ви можете купити готову, але я віддаю перевагу готувати її сама. Для цього потрібно відварити буряк, очистити і натерти на крупній тертці. Потім до неї треба додати оцет і дати їй постояти хоча б ніч.
Яйця відварити круто, дайте повністю охолонути, потім очистіть. Щоб додати яйця в суп, їх можна порізати дрібними шматочками. Однак мені більше подобається класти в кожну порцію по половинці яйця, так страва виглядає гарніше. Тому кожне яйце я просто розрізаю уздовж на 2 рівні частини.
Кріп подрібніть ножем або кухонними ножицями. Кропу в цей суп не шкодуйте, з ним смак буде більш насиченим. А огірки наріжте кружальцями, а потім кожен кружечок наріжте ще на 4 часточки. З 4 порції я беру два огірка середнього розміру. Шкірку можна не очищати.
Останній крок - з'єднання всіх інгредієнтів в тарілках. У кожну тарілку викладіть частина буряка, огірків, кропу, залийте кефіром. На кожну порцію беріть приблизно по 200-250 мілілітрів кефіру. Якщо залишився сік від буряка, його теж вилийте в тарілки. Добре перемішайте суп і поверх викладіть по половинці яйця.