Холодний борщ з ковбасою
(покроковий рецепт з фото)
У спекотні дні хочеться не гарячого супу, а чого-небудь прохолодного, наприклад, холодного борщу з ковбасою. Таке блюдо смачне, поживна і дуже ситне, а головне, готується за 10-15 хвилин.
Барвистий і яскравий холодний борщ дуже смачний з вареною ковбасою, причому її сорт ви можете вибирати на свій смак. Якщо вам сподобається таке блюдо, то замість ковбаси можна додати відварене м'ясо, відварну птицю, копченості. Багато хто із задоволенням додають в суп навіть твердий або м'який сир.
- Куряче яйце - 2 штуки (відварне)
- Буряк - 1 штука (запечена)
- Картопля - 1 штука (відвареної)
- Морква - 1 штука (відварна)
- Огірок - 1 штука (свіжий)
- Ковбаса - 100 грам (варена)
- Вода - 1 Склянка (охолоджена, кип'ячена)
- Крем - 2 Ст. Ложки (будь-якої жирності)
- Сіль - 3 щіпки
- Цибуля зелена - 2 штуки (стебла)
Підготуйте зазначені інгредієнти. Заздалегідь відваріть курячі яйця, моркву і картоплю, остудіть. Запечіть буряк і також остудіть.
Відварену моркву і картоплю очистіть від шкірки, промийте і наріжте дрібними кубиками в глибоку ємність. Точно так само наріжте варену ковбасу будь-якого сорту.
Промийте свіжий огірок в воді, зріжте хвостики і наріжте його кубиками. Очистіть відварні курячі яйця від шкаралупи, промийте їх і наріжте такими ж кубиками. Висипати в ємність.
Очистіть від шкірки запечену буряк, наріжте кубиками. Промийте стебла зеленої цибулі і подрібніть. Додайте разом зі бурякової нарізкою і сметаною будь-якої жирності в ємність. Всипте сіль.
Влийте охолоджену кип'ячену воду і акуратно перемішайте весь вміст ємності. Якщо любите холодний борщ з кислинкою, то всипте дрібку лимонної кислоти або вичавіть лимонний сік.
Можете дати страві настоятися і охолонути в холодильнику приблизно 30 хвилин, а можете додати пару кубиків льоду і з'їсти відразу!