Холодний литовський борщ
(покроковий рецепт з фото)
У литовців є відмінний суп, який відомий по всьому світу. Вони їдять цей суп в особливо спекотні дні, він чудово освіжає. Як приготувати холодний литовський борщ? Я вам зараз розповім!
Класичний литовський борщ готується на основі кислого молока або сметани. Я трохи змінила рецепт, готую цей суп на основі сколотин. Для різноманітності можете додавати в борщ та інші овочі, яких немає в рецепті. Щоб холодний борщ був більш поживним, я додаю в нього варене яйце.
- Буряк - 4 штуки
- Яйце - 4 штуки
- Огірок - 3 штуки
- Редис - 6 штук
- Бавовна - 750 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1/2 штуки
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1
Зваріть яйця круто.
2
Молоду буряк помийте і очистіть (можна брати і стару, але в цьому рецепті я використовую сезонний овоч). Коріння протріть на тертці, а стебла (без листя) дрібно наріжте.
3
Викладіть буряк в каструлю, залийте водою і варіть протягом 5 хвилин.
4
Протріть на тертці малосольні огірки, редис наріжте брусочками. Все додайте до готової буряках.
5
У майже готовий суп, додайте дрібно нарізаний кріп, цукор і лимонний сік. Приправте сіллю і перцем. Дайте закипіти і вимкніть вогонь.
6
Охолодіть суп в холодильнику і подавайте холодним з шматочками яйця.