Литовський холодник
(покроковий рецепт з фото)
Литовський холодник я можу їсти цілодобово. Є кілька варіантів литовського холодник, пропоную вам найвдаліший, на мій погляд. Мій рецепт дещо нетрадиційний, але теж литовський!
У литовському холодник можна кефір замінити на суміш сколотин і вершків. Кислотність можна регулювати на свій смак. Литовський холодник я часто роблю влітку, а прямо в тарілки додаю шматочки льоду. Картопля, навпаки, подається гарячим, і виходить відмінний контраст. А взагалі - експериментуйте, блюдо таке, що можна сміливо цим займатися. Успіхів і приємного апетиту!
- Огірок - 2 штуки
- Кріп - 1 штука (пучок)
- Щавель консервований - 300-500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Кефір 7% - 1 літр
- Картопля - 3-4 штук
Огірки очистити і порізати дрібно. Скласти в каструлю.
До огіркам додати подрібнений часник, кріп і щавель.
Яйця відварити і порізати на четвертинки.
Картоплю відварити і посипати зеленню.
Огірки залити кефіром, додати спеції. Подати з яйцями і картоплею. Смачного!