Литовський борщ
(покроковий рецепт з фото)
Іноді не хочеться їсти наваристих гарячих супів. Але тоді можна зробити холодний варіант цієї страви. Він вгамує апетит і освіжить організм. Плюс, такі супи дієтичні. Так що читайте рецепт!
Ви можете дізнатися про те, як приготувати литовський борщ. Тут немає м'яса і бульйону, тому мій чоловік не погоджується його є. Ну і добре, мені більше дістається. Заздалегідь потрібно відварити буряк і яйця. В іншому все швидко і просто. Можна його зробити і на природі, якщо підготуєте всі інгредієнти.
- Кефір - 600 мілілітрів
- Вода - 200 мілілітрів
- Крем - 50 мілілітрів
- Буряк - 2 штуки
- Огірок - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Зелену цибулю і кріп - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком

Буряк відваріть. Потім почистіть її і натріть, найкраще на тертці для корейської моркви.

Яйце відварити круто. Наріжте його півкільцями, і додайте до буряка.

Натріть огірок на тертці.

Додайте промиту і подрібнену зелень.

Додайте сіль, перець і сметану. Кефір перемішайте з водою. Влийте його до інгредієнтів.

Залиште борщ на 2 години в холодильнику. Колір виходить приголомшливим. Смачного!