Борщ литовський
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу вам, як приготувати борщ литовський. Це легкий холодний суп на основі буряка і кефіру. Готується він просто, а подається з гарячим відвареною картоплею. Це дуже смачно!
У Литві продається спеціальний жирний кефір для холодного борщу. Ви можете використовувати звичайний кефір з високим відсотком жирності. Із зелені в суп можна також додати подрібнені пір'я зеленої цибулі.
А картопля можна обсмажити або запекти в мундирах.
Смачного!
- Буряк відварна - 2 штуки (невеликі)
- Огірок - 2 штуки
- Яйця - 3-4 штук
- Кефір - 1 літр
- Кріп - 1 пучок
- Картопля - 4-6 штук
- Сіль - За смаком
1
Я купую в магазині готову відварну буряк і тру її на крупній тертці. Ви можете заздалегідь самі відварити буряк. Картоплю очистіть, поріжте часточками і відваріть до готовності.
2
Поставте варитися яйця круто. Тим часом очистіть і наріжте огірки невеликими шматочками і подрібніть кріп.
3
У каструлю викладіть буряк, огірки, кріп, залийте все кефіром, перемішайте і додайте сіль за смаком.
4
Розлийте суп по тарілках, викладіть в кожну по половинці вареного яйця і подайте суп з гарячою картоплею.