Хліб на свіжих дріжджах в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Довгий час ходило переконання, що свіжі дріжджі в хлібопічці використовувати не можна. Зараз цей міф розвінчаний і тепер існує велика кількість смачних рецептів хліба. Одним з них ділюся з вами!
Як і при будь-випічці враховуйте кількість вашої борошна, її може знадобитися трохи більше. Чи не збільшуйте кількість дріжджів, хліб набуває кислий запах і присмак. В іншому все просто.
- Вода - 170 мілілітрів
- Дріжджі - 10 грам (сирі)
- Борошно пшеничне - 300-320 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Крем - 1, 5 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У теплій воді розчиніть сметану, цукор, сіль і дріжджі. Розмішайте до однорідного стану.
У відерце хлібопічки вилийте вміст склянки. Додайте 300 грам борошна, рослинна олія. Поставте відерце в хлібопічку. Увімкніть режим "основний", час 3 годину 40 хвилин і спостерігайте за замісом. Якщо тісто рідке, то додайте ще борошна.
Як тільки тісто замісити в м'який клубок, закрийте кришку і не відкривайте до закінчення процесу.
Після закінчення випічки, дістаньте хліб, покладіть на бік, накрийте рушником і охолодіть.
Хліб на свіжих дріжджах готовий. Смачного!