Рецепт Аджика з свіжих помідорів фото

Аджика з свіжих помідорів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор, Болгарський перець
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Заготовки, Аджика, Гостре

Це самий простий і швидкий рецепт приготування аджики, яку можна закатати в баночки на зиму, а можна їсти відразу. Готується вона класичним способом. Виходить завжди смачною!

Батьківщина цього пастоподібного соусу - Абхазія. Саме звідти прийшов до нас рецепт приготування аджики. Даний рецепт класичний, але існує ще маса варіантів, як приготувати аджику зі свіжих помідорів смачно і просто. При бажанні закуска може бути доповнена прянощами і травами, але це виключно на ваш смак. Традиційний рецепт її приготування включає в себе помідори, перець, часник, гострий перець і цибулю.

  • Помідори - 1, 5 кілограма
  • Перець блгарскій - 4-5 штук
  • Перець гострий - За смаком
  • Часник - 5-7 зубчиків
  • Цибуля - 2-3 штук
  • Сіль - За смаком
  • Оцет - 3-4 Ст. Ложок
  • Хрін - За смаком (гострота залежить від ваших смакових уподобань)
аджика з свіжих помідорів - фото крок 1
1. Хто не любить аджику? мабуть, таких серед нас знайдеться небагато. Цей гострий соус - прекрасне доповнення до м'ясних страв і гарнірів. Готується вона дуже просто. Для початку нам потрібно очистити помідори. Для цього обдаємо їх окропом, після чого знімаємо шкірку.
аджика з свіжих помідорів - фото крок 2
2. Чистимо болгарський перець, видаляємо все його нутрощі, після чого нарізаємо на частини. Перець краще брати червоного кольору, а можна брати сорт "ратунда" (він більш ароматний), але і звичайний болгарський також підійде.
аджика з свіжих помідорів - фото крок 3
3. Чистимо і нарізаємо цибулю і хрін.
аджика з свіжих помідорів - фото крок 4
4. Часник також очищаємо, розрізані вручну: будемо його перекручувати разом з іншими овочами.
аджика з свіжих помідорів - фото крок 5
5. Перекручуємо все очищені овочі в довільному порядку. Найкраще використовувати для цієї справи м'ясорубку. Блендер для цього не підійде.
аджика з свіжих помідорів - фото крок 6
6. Переливаємо овочеву масу в каструлю, ставимо її на вогонь. Додаємо сіль і оцет, після чого проварюємо близько 10 хвилин на слабкому вогні.
аджика з свіжих помідорів - фото крок 7
7. Після цього аджику можна закатати по стерилізованим баночках, Ну і, звичайно, залиште частина, щоб поїсти відразу.
аджика з свіжих помідорів - фото крок 8
8. Перелийте трохи в соусницю або в маленьку баночку і подайте цей смачний соус в холодному вигляді.

Схожі рецепти