Аджика з свіжих помідорів
(покроковий рецепт з фото)
Це самий простий і швидкий рецепт приготування аджики, яку можна закатати в баночки на зиму, а можна їсти відразу. Готується вона класичним способом. Виходить завжди смачною!
Батьківщина цього пастоподібного соусу - Абхазія. Саме звідти прийшов до нас рецепт приготування аджики. Даний рецепт класичний, але існує ще маса варіантів, як приготувати аджику зі свіжих помідорів смачно і просто. При бажанні закуска може бути доповнена прянощами і травами, але це виключно на ваш смак. Традиційний рецепт її приготування включає в себе помідори, перець, часник, гострий перець і цибулю.
- Помідори - 1, 5 кілограма
- Перець блгарскій - 4-5 штук
- Перець гострий - За смаком
- Часник - 5-7 зубчиків
- Цибуля - 2-3 штук
- Сіль - За смаком
- Оцет - 3-4 Ст. Ложок
- Хрін - За смаком (гострота залежить від ваших смакових уподобань)
1. Хто не любить аджику? мабуть, таких серед нас знайдеться небагато. Цей гострий соус - прекрасне доповнення до м'ясних страв і гарнірів. Готується вона дуже просто. Для початку нам потрібно очистити помідори. Для цього обдаємо їх окропом, після чого знімаємо шкірку.
2. Чистимо болгарський перець, видаляємо все його нутрощі, після чого нарізаємо на частини. Перець краще брати червоного кольору, а можна брати сорт "ратунда" (він більш ароматний), але і звичайний болгарський також підійде.
3. Чистимо і нарізаємо цибулю і хрін.
4. Часник також очищаємо, розрізані вручну: будемо його перекручувати разом з іншими овочами.
5. Перекручуємо все очищені овочі в довільному порядку. Найкраще використовувати для цієї справи м'ясорубку. Блендер для цього не підійде.
6. Переливаємо овочеву масу в каструлю, ставимо її на вогонь. Додаємо сіль і оцет, після чого проварюємо близько 10 хвилин на слабкому вогні.
7. Після цього аджику можна закатати по стерилізованим баночках, Ну і, звичайно, залиште частина, щоб поїсти відразу.
8. Перелийте трохи в соусницю або в маленьку баночку і подайте цей смачний соус в холодному вигляді.