Домашній хліб на сирих дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Цей рецепт хліба під силу кожній господині, яка бажає спекти домашній хліб. Він виходить ароматний, смачний при цьому готується досить швидко завдяки використанню звичайних сирих дріжджів.
Опис приготування:
Спекти домашній хліб на сирих дріжджах дуже просто, це під силу зробити навіть недосвідченої господині. Досить дотримати пропорції і порядок приготування, викладений в покроковому рецепті.
- Вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Цукор - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Житнє борошно - 50 грам
- Борошно пшеничне - 280 грам
- Насіння льону - 1-2 Ст. Ложок (по бажанню)
Підготуйте інгредієнти.
У ємність для замішування тіста влийте воду, розчиніть сіль, цукор, дріжджі.
Додайте насіння льону.
Просійте борошно.
Замісити тісто, можна за допомогою міксера насадкою"гак" .
Накрийте тісто плівкою. Тричі, через півгодини зробіть обминку тесту методом"розтягнути і скласти" .
Через 2 години тісто збільшилося в об'ємі, можна приступати до формування хліба.
Присипте робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто, розтягніть його в прямокутний пласт, подверніте верхні куточки тесту назустріч один одному.
Підверніть тісто всередину, як би звертаючи в рулон.
Підверніть краю тесту всередину.
Поверніть тісто в рулон, край тесту закріпіть пробивкой ребром долоні, podkatayte, порівнюючи"шов" .
Викладіть заготовку хліба на лист для випічки, дайте расстойку 30-40 хвилин. Після цього зробіть надріз будь-якої форми лезом бритви або гострим ножем.
Випікайте хліб в розігрітій духовці, перші 10 хвилин при максимальній температурі 220 градусів, потім скиньте температуру до 180 градусів і випікайте ще 40-45 хвилин. Готовий хліб викладіть на решітку для охолодження, так як процес випічки ще триває.
Домашній хліб вийшов дуже смачний, з хрусткою скоринкою, ароматний. На його запах збіжаться всі домашні.