Рецепт Домашній хліб на сирих дріжджах фото

Домашній хліб на сирих дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно, Дріжджі
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Цей рецепт хліба під силу кожній господині, яка бажає спекти домашній хліб. Він виходить ароматний, смачний при цьому готується досить швидко завдяки використанню звичайних сирих дріжджів.

Спекти домашній хліб на сирих дріжджах дуже просто, це під силу зробити навіть недосвідченої господині. Досить дотримати пропорції і порядок приготування, викладений в покроковому рецепті.

  • Вода - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Цукор - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Житнє борошно - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 280 грам
  • Насіння льону - 1-2 Ст. Ложок (по бажанню)
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 2
У ємність для замішування тіста влийте воду, розчиніть сіль, цукор, дріжджі.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 3
Додайте насіння льону.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 4
Просійте борошно.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 5
Замісити тісто, можна за допомогою міксера насадкою "гак" .
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 6
Накрийте тісто плівкою. Тричі, через півгодини зробіть обминку тесту методом "розтягнути і скласти" .
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 7
Через 2 години тісто збільшилося в об'ємі, можна приступати до формування хліба.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 8
Присипте робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто, розтягніть його в прямокутний пласт, подверніте верхні куточки тесту назустріч один одному.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 9
Підверніть тісто всередину, як би звертаючи в рулон.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 10
Підверніть краю тесту всередину.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 11
Поверніть тісто в рулон, край тесту закріпіть пробивкой ребром долоні, podkatayte, порівнюючи "шов" .
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 12
Викладіть заготовку хліба на лист для випічки, дайте расстойку 30-40 хвилин. Після цього зробіть надріз будь-якої форми лезом бритви або гострим ножем.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 13
Випікайте хліб в розігрітій духовці, перші 10 хвилин при максимальній температурі 220 градусів, потім скиньте температуру до 180 градусів і випікайте ще 40-45 хвилин. Готовий хліб викладіть на решітку для охолодження, так як процес випічки ще триває.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 14
Домашній хліб вийшов дуже смачний, з хрусткою скоринкою, ароматний. На його запах збіжаться всі домашні.

Схожі рецепти