Домашній хліб на сирих дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт хліба під силу кожній господині, яка бажає спекти домашній хліб. Він виходить ароматний, смачний при цьому готується досить швидко завдяки використанню звичайних сирих дріжджів.
Спекти домашній хліб на сирих дріжджах дуже просто, це під силу зробити навіть недосвідченої господині. Досить дотримати пропорції і порядок приготування, викладений в покроковому рецепті.
- Вода - 250 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Цукор - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Житнє борошно - 50 грам
- Борошно пшеничне - 280 грам
- Насіння льону - 1-2 Ст. Ложок (по бажанню)
Підготуйте інгредієнти.
У ємність для замішування тіста влийте воду, розчиніть сіль, цукор, дріжджі.
Додайте насіння льону.
Просійте борошно.
Замісити тісто, можна за допомогою міксера насадкою "гак" .
Накрийте тісто плівкою. Тричі, через півгодини зробіть обминку тесту методом "розтягнути і скласти" .
Через 2 години тісто збільшилося в об'ємі, можна приступати до формування хліба.
Присипте робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто, розтягніть його в прямокутний пласт, подверніте верхні куточки тесту назустріч один одному.
Підверніть тісто всередину, як би звертаючи в рулон.
Підверніть краю тесту всередину.
Поверніть тісто в рулон, край тесту закріпіть пробивкой ребром долоні, podkatayte, порівнюючи "шов" .
Викладіть заготовку хліба на лист для випічки, дайте расстойку 30-40 хвилин. Після цього зробіть надріз будь-якої форми лезом бритви або гострим ножем.
Випікайте хліб в розігрітій духовці, перші 10 хвилин при максимальній температурі 220 градусів, потім скиньте температуру до 180 градусів і випікайте ще 40-45 хвилин. Готовий хліб викладіть на решітку для охолодження, так як процес випічки ще триває.
Домашній хліб вийшов дуже смачний, з хрусткою скоринкою, ароматний. На його запах збіжаться всі домашні.