Рецепт Домашній хліб на сирих дріжджах фото

Домашній хліб на сирих дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Дріжджі
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Цей рецепт хліба під силу кожній господині, яка бажає спекти домашній хліб. Він виходить ароматний, смачний при цьому готується досить швидко завдяки використанню звичайних сирих дріжджів.

Опис приготування:

Спекти домашній хліб на сирих дріжджах дуже просто, це під силу зробити навіть недосвідченої господині. Досить дотримати пропорції і порядок приготування, викладений в покроковому рецепті.

  • Вода - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Цукор - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Житнє борошно - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 280 грам
  • Насіння льону - 1-2 Ст. Ложок (по бажанню)
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 2
У ємність для замішування тіста влийте воду, розчиніть сіль, цукор, дріжджі.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 3
Додайте насіння льону.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 4
Просійте борошно.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 5
Замісити тісто, можна за допомогою міксера насадкою"гак" .
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 6
Накрийте тісто плівкою. Тричі, через півгодини зробіть обминку тесту методом"розтягнути і скласти" .
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 7
Через 2 години тісто збільшилося в об'ємі, можна приступати до формування хліба.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 8
Присипте робочу поверхню столу борошном, викладіть тісто, розтягніть його в прямокутний пласт, подверніте верхні куточки тесту назустріч один одному.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 9
Підверніть тісто всередину, як би звертаючи в рулон.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 10
Підверніть краю тесту всередину.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 11
Поверніть тісто в рулон, край тесту закріпіть пробивкой ребром долоні, podkatayte, порівнюючи"шов" .
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 12
Викладіть заготовку хліба на лист для випічки, дайте расстойку 30-40 хвилин. Після цього зробіть надріз будь-якої форми лезом бритви або гострим ножем.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 13
Випікайте хліб в розігрітій духовці, перші 10 хвилин при максимальній температурі 220 градусів, потім скиньте температуру до 180 градусів і випікайте ще 40-45 хвилин. Готовий хліб викладіть на решітку для охолодження, так як процес випічки ще триває.
домашній хліб на сирих дріжджах - фото крок 14
Домашній хліб вийшов дуже смачний, з хрусткою скоринкою, ароматний. На його запах збіжаться всі домашні.

Схожі рецепти