Салат із сирих овочів
(покроковий рецепт з фото)
У будь-який час року всім особливо хочеться вітамінів і свіжих овочів. Тому салат з них обов'язково повинен бути на кожному столі. Тим більше, що приготувати його можна буквально за лічені хвилини.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати салат з сирих овочів, то зверніть увагу на цей рецепт. Такі інгредієнти завжди є під рукою практично у кожної господині. Тому вам не важко буде зробити смачний і корисний салат.
- Капуста білокачанна - 150 грам
- Морква - 100 грам
- Болгарський перець - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Яблучний оцет - За смаком
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
- Перець червоний мелений - За смаком
Капусту вимийте і наріжте тонкою соломкою. Щоб вона була м'якою, прісипте капусту сіллю і гарненько пам'ятаєте руками поки, вона не пустить сік.
Моркву наріжте соломкою. Вибирайте сорти яскраво-оранжевого кольору. Таке забарвлення означає, що в овочі максимальний вміст корисної речовини каротину.
Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і також наріжте тонкими скибочками. Ви можете взяти перець зеленого, червоного і жовтого кольору, щоб салат виглядав на столі яскраво і привабливо.
Цибулю очистіть від шкірки і наріжте півкільцями. Щоб прибрати характерну гочінку і запах, ви можете замочити лук в розчині оцту і води на кілька хвилин.
Викладіть все нарізані інгредієнти в миску, влийте масло, оцет, додайте цукор, сіль, перець і добре перемішайте. Подавайте салат в креманках, прикрасивши його зеленню.