Млинці на сирих дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Серед безлічі рецептів приготування млинців і є і такий - на сирих дріжджах. Млинці виходять такими ж м'якими і ніжними, тільки в дірочку. Отже, готуємо млинці на сирих дріжджах.
Млинці на сирих дріжджах готуються також просто, як і без них. Звичайно, часу буде потрібно трохи більше, але результат вас порадує. Рецепт цих млинців універсальний. Їх можна подавати на десерт з медом, варенням, сметаною або приготувати більш ситний варіант: з червоною ікрою, паштетами, м'ясом, рибою.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Дріжджі - 10 грам (сирі)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Олія соняшникова - 3-4 Ст. Ложок
- Куряче яйце - 1 штука
Підготуйте інгредієнти для приготування млинців на сирих дріжджах.
Стакан теплого молоко налийте в миску. Додайте сирі дріжджі і цукор, перемішайте. Через 10-15 хвилин дріжджі активуються і спіниться.
Додайте сіль.
Додайте яйце. Перемішайте молоко, дріжджі, цукор, сіль і яйце.
Всипте просіяне борошно.
Замісити гладке і однорідне тісто без грудочок.
Влийте рафіновану соняшникову олію.
Додайте ще один стакан теплого молока, перемішайте тісто і поставте в тепле місце.
Через 45-50 хвилин тісто збільшиться в об'ємі. Обімніть його і знову поставте в тепле місце.
Коли тісто підійде другий раз можна випікати млинці. На гарячу сковороду виливайте порцію тесту і обертаючи сковороду розподіляйте його по ній.
Випікайте млинці з обох боків до рум'яної скоринки.
Млинці на сирих дріжджах готові. Подавайте до столу з медом, сметаною, варенням або начиняють будь-яким фаршем.