Рецепт Хінкалі з м'ясом фото

Хінкалі з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , М'ясо , Яловичина , Баранина
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Хінкалі
Кількість порцій: 40-45
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Всім любителям страв з тіста з м'ясною начинкою я обов'язково рекомендую спробувати хінкалі з м'ясом, але тільки в жодному разі не куплені, краще приготуйте їх самостійно, це зовсім нескладно.


Опис приготування:

Мабуть, важко знайти щось більш смачне, ніж таке блюдо, недарма хінкалі вже давно завоювали наші серця і підкорили нас своїм приголомшливим смаком. Ну а для тих, хто ще ніколи їх не робив самостійно, я пропоную цей рецепт хінкалі з м'ясом з фото, в якому детально пояснюється, як же приготувати таку смакоту. І не варто лякатися злегка довгого складу, адже як тільки ви приступите до роботи, то відразу зрозумієте, що тут немає абсолютно нічого складного. Ви з легкістю приготуєте хінкалі з м'ясом в домашніх умовах, а ваші рідні скажуть вам величезне спасибі за таке приголомшливе грузинське частування.

  • Борошно - 1 кілограм
  • Яйце - 2 штуки
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Яловичина жирна - 800 грам
  • Баранина - 600 грам
  • М'ясний бульйон - 200-350 мілілітрів (або вода )
  • Цибуля ріпчаста - 4 штуки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Зелень свіжа - 80-100 грам(Braai, петрушка, трохи м'яти)
  • Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
  • Перець червоний мелений - 1 Чайна ложка
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
хінкалі з м'ясом - фото крок 1
Почнемо з приготування тіста, для цього розбиваємо в глибоку миску яйця, додаємо до них трохи солі і збиваємо все трохи.
хінкалі з м'ясом - фото крок 2
Потім вливаємо в миску рослинне масло і молоко, перемішуємо всі інгредієнти.
хінкалі з м'ясом - фото крок 3
І починаємо поступово додавати в цю масу борошно і замішувати тісто, коли заважати ложкою стане важко, викладаємо тісто на стіл, посипаний борошном, ретельно вимішуємо тісто руками. В результаті воно повинно вийти однорідне і досить туге.
хінкалі з м'ясом - фото крок 4
Готове тісто загортаємо в харчову плівку і залишаємо відпочивати хвилин на 40-50.
хінкалі з м'ясом - фото крок 5
А самі тим часом приготуємо начинку. Отже, для початку нам потрібно перекрутити м'ясо разом з цибулею і часником через м'ясорубку (вибираємо найбільшу грати). Додаємо до фаршу подрібнену зелень, спеції і сіль, гарненько все перемішуємо.
хінкалі з м'ясом - фото крок 6
Вливаємо в фарш бульйон і перемішуємо все до однорідного стану.
хінкалі з м'ясом - фото крок 7
Тісто, що підійшло ще раз обминали і відрізаємо від нього шматок. Розкачуємо його в ковбаску, яку потім нарізаємо на невеликі рівні частини.
хінкалі з м'ясом - фото крок 8
Кожен шматочок тесту розгортаємо в тонкий корж.
хінкалі з м'ясом - фото крок 9
В середину коржа кладемо трохи приготовленої начинки, приблизно 1 столову ложку.
хінкалі з м'ясом - фото крок 10
Тепер акуратно збираємо краю коржі так, щоб в результаті у нас утворилися складочки, верхівку тесту стискаємо.
хінкалі з м'ясом - фото крок 11
Те ж саме повторюємо з усім рештою тестом, поки воно не закінчиться.
хінкалі з м'ясом - фото крок 12
Коли все хінкалі зліплені, наливаємо в каструлю воду, солимо її, додаємо в каструлю лавровий лист і ставимо її на вогонь. У киплячу воду викладаємо по одному хінкалі.
хінкалі з м'ясом - фото крок 13
Після того як всі хінкалі спливуть на поверхню варимо їх хвилин 10.
хінкалі з м'ясом - фото крок 14
Готову страву викладаємо на тарілку шумівкою і посипаємо хінкалі чорним мелений перцем, при бажанні можна додати свій улюблений соус. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти