Рецепт Гуляш в горщику в духовці фото

Гуляш в горщику в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Угорська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Такий гуляш можна приготувати для урочистого сімейного обіду або для обіду в звичайний день. Ситне і смачне блюдо припаде до смаку всім.

Опис приготування:

Загул - це і перша страва, і друге в одному посуді Простіше кажучи, загул - це густий і ситний суп з великою кількістю м'яса і овочів. Справжній гуляш готують в казані і на багатті, але ми приготуємо його в горщиках. Таке блюдо можна подати до будь-якого сімейного торжества або в звичайний день. Перед вами рецепт приготування гуляшу в горщиках в духовці. Цей спосіб готування і подачі страви дуже зручний. Ви можете заздалегідь підготувати всі інгредієнти і скласти їх в горщики. А потім вам залишиться тільки поставити горщики в духовку і включити її в той час, в яке вам зручно. Удачі вам і смачної страви!

  • Свинина або яловичина - 1 кілограм
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Помідор - 3-4 штук
  • Крем - 200 грам
  • Картопля - 10-12 штук
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 7-8 Ст. Ложок
  • Паприка - 0, 5 чайних ложки
  • Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
гуляш в горщику в духовці - фото крок 1
Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до легкої золотистої скоринки. Якщо у вас жирна свинина, то масла вам знадобиться менше, адже при готуванні жир буде витоплюється з м'яса.
гуляш в горщику в духовці - фото крок 2
Коли м'ясо досить обжарится, доливаємо в нього трохи води і тушкуємо під кришкою практично до готовності. Потім додаємо до смаку сіль і мелений перець.
гуляш в горщику в духовці - фото крок 3
Чистимо моркву і нарізаємо брусочками або кубиками середнього розміру.
гуляш в горщику в духовці - фото крок 4
Ріпчасту цибулю очищуємо, нарізаємо підлозі кільцями.
гуляш в горщику в духовці - фото крок 5
Обсмажуємо моркву і цибулю на рослинній олії, додаємо нарізану кубиками болгарський перець. Якщо у вас немає свіжого перцю, можна використовувати перець, сушений шматочками.
гуляш в горщику в духовці - фото крок 6
Помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, додаємо до м'яса, тушкуємо хвилини 3-4. Потім додаємо обсмажені овочі до м'яса, додаємо сметану і спеції. Готуємо на маленькому вогні хвилин 10.
гуляш в горщику в духовці - фото крок 7
Гуляш ми будемо робити з галушками і зараз саме час їх приготувати. Для тесту змішаємо яйця, щіпку солі і борошно.
гуляш в горщику в духовці - фото крок 8
Ретельно розмішуємо тісто. Воно повинно вийти трохи густіше, ніж тісто на оладки. Варимо галушки в підсоленій киплячій воді. Набираємо тісто чайною ложкою і кидаємо в киплячу воду. Після того, як галушки спливуть, варимо 5 хвилин.
гуляш в горщику в духовці - фото крок 9
Картоплю чистимо і нарізаємо досить великими кубиками. Розкладаємо по горщикам. Дана кількість продуктів розраховано на 6 горщиків.
гуляш в горщику в духовці - фото крок 10
Поверх картоплі в горщики викладаємо галушки.
гуляш в горщику в духовці - фото крок 11
Тепер розподіляємо м'ясо з овочами по всім горшочкам. Якщо в м'ясі у вас мало підливи, додайте в горщики трохи води і підсолити блюдо. Пам'ятайте, що рідина в горщиках буде кипіти і може виливатися, тому не треба наливати воду до самого верху. Закриваємо горщики кришками або фольгою і відправляємо в духовку. Готуємо гуляш хвилин 30-35 при температурі 180 градусів до готовності картоплі.

Схожі рецепти