Гуляш в горщику в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Такий гуляш можна приготувати для урочистого сімейного обіду або для обіду в звичайний день. Ситне і смачне блюдо припаде до смаку всім.
Загул - це і перша страва, і друге в одному посуді Простіше кажучи, загул - це густий і ситний суп з великою кількістю м'яса і овочів. Справжній гуляш готують в казані і на багатті, але ми приготуємо його в горщиках. Таке блюдо можна подати до будь-якого сімейного торжества або в звичайний день. Перед вами рецепт приготування гуляшу в горщиках в духовці. Цей спосіб готування і подачі страви дуже зручний. Ви можете заздалегідь підготувати всі інгредієнти і скласти їх в горщики. А потім вам залишиться тільки поставити горщики в духовку і включити її в той час, в яке вам зручно. Удачі вам і смачної страви!
- Свинина або яловичина - 1 кілограм
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідор - 3-4 штук
- Крем - 200 грам
- Картопля - 10-12 штук
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 7-8 Ст. Ложок
- Паприка - 0, 5 чайних ложки
- Коріандр мелений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
Нарізаємо м'ясо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі до легкої золотистої скоринки. Якщо у вас жирна свинина, то масла вам знадобиться менше, адже при готуванні жир буде витоплюється з м'яса.
Коли м'ясо досить обжарится, доливаємо в нього трохи води і тушкуємо під кришкою практично до готовності. Потім додаємо до смаку сіль і мелений перець.
Чистимо моркву і нарізаємо брусочками або кубиками середнього розміру.
Ріпчасту цибулю очищуємо, нарізаємо підлозі кільцями.
Обсмажуємо моркву і цибулю на рослинній олії, додаємо нарізану кубиками болгарський перець. Якщо у вас немає свіжого перцю, можна використовувати перець, сушений шматочками.
Помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кубиками, додаємо до м'яса, тушкуємо хвилини 3-4. Потім додаємо обсмажені овочі до м'яса, додаємо сметану і спеції. Готуємо на маленькому вогні хвилин 10.
Гуляш ми будемо робити з галушками і зараз саме час їх приготувати. Для тесту змішаємо яйця, щіпку солі і борошно.
Ретельно розмішуємо тісто. Воно повинно вийти трохи густіше, ніж тісто на оладки. Варимо галушки в підсоленій киплячій воді. Набираємо тісто чайною ложкою і кидаємо в киплячу воду. Після того, як галушки спливуть, варимо 5 хвилин.
Картоплю чистимо і нарізаємо досить великими кубиками. Розкладаємо по горщикам. Дана кількість продуктів розраховано на 6 горщиків.
Поверх картоплі в горщики викладаємо галушки.
Тепер розподіляємо м'ясо з овочами по всім горшочкам. Якщо в м'ясі у вас мало підливи, додайте в горщики трохи води і підсолити блюдо. Пам'ятайте, що рідина в горщиках буде кипіти і може виливатися, тому не треба наливати воду до самого верху. Закриваємо горщики кришками або фольгою і відправляємо в духовку. Готуємо гуляш хвилин 30-35 при температурі 180 градусів до готовності картоплі.