Рецепт Гречка в горщику в духовці фото

Гречка в горщику в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гречка
Рецепти для схуднення
На обід , На сніданок
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 50 хв.

Якщо ви вирішили приготувати гречану кашу, але хочете зробити страву більш незвичайним і смачним, значить цей рецепт то, що ви шукали. Ми будемо готувати неймовірно ароматну і смачну гречку в горщиках.

Опис приготування:

Гречана крупа вже давно стала однією з найпоширеніших круп на нашій території завдяки її корисним властивостям і порівняну дешевизну. Однак, приготувати її по-справжньому смачно - це ціле мистецтво, яким я з вами зараз поділюся в цьому простому рецепті гречки в горщику в духовці. Власне кажучи, цим рецептом користувалася ще моя бабуся, і, як і всі страви, приготовані в горщиках, гречана крупа набуває незабутній аромат домашньої сільської кухні. І вам я так само рекомендую спробувати цей чудовий рецепт приготування гречки в горщику в духовці, впевнена, ви будете приємно здивовані.

  • Вода - 500 грам
  • Крупа гречана - 250 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цукор - 20 грам
  • Сіль - 10 грам
гречка в горщику в духовці - фото крок 1
Для початку нам необхідно очистити крупу від сміття і добре промити кілька разів під холодною водою. Потім викладаємо гречку в горщик і заливаємо водою у співвідношенні 1:2, тобто на 250 грам гречки нам знадобиться 500 грам води. Додаємо цукор і сіль.
гречка в горщику в духовці - фото крок 2
Якщо ви любите розсипчасту кашу, то води потрібно додати трохи менше, так само при бажанні можете використовувати свої улюблені спеції, але особисто я крім солі і цукру нічого не додаю. Коли всі інгредієнти вже в горщику, накриваємо його кришкою.
гречка в горщику в духовці - фото крок 3
Розміщуємо горщик в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Після закінчення часу вимикаємо вогонь, дістаємо горщик і додаємо вершкове масло. Повертаємо в духовку і даємо настоятися ще 20 хвилин. Готова каша відмінно поєднується з м'ясом і рибою, але особисто я його вживаю як цілком самостійне блюдо.

Схожі рецепти