Гречка з овочами і сиром в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Гречка з овочами і сиром в горщику - дуже смачне і ароматне вегетаріанське блюдо. Гарний і доступний покроковий рецепт з фото.
Гречка з овочами і сиром в горщику виходить дуже ароматною через те, що ми використовує багато пряних приправ, а також готуємо в глиняному посуді. Скажу по секрету, для приготування цієї страви можна використовувати найрізноманітніші овочі - баклажани, стручковую фасоль, білокачанну капусту, але так як у мене виявилося багато цвітної капусти, то будемо готувати з неї.
- Гречка - 200 грам
- Морква - 1 штука
- Кольорова капуста - 200 грам
- Адигейський сир - 200 грам
- Вершкове масло - - За смаком
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Асафетида - 1/2 чайних ложки
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Мелені суміші перців - 1/2 чайних ложки
- Листя карі - 5 штук
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування нашого страви.
Всі овочі і сир ріжемо дрібними кубиками. Розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї масло. Висипаємо кумін, обсмажуємо його, потім засипаємо все решта спеції. Через кілька секунд висипаємо нарізані кубиками овочі і сир. Накриваємо кришкою і обсмажуємо все близько 5-7мінут.
Гречку гарненько промиваємо під проточною водою. Потім горщики змащуємо вершковим маслом. Викладаємо в глиняний посуд шар промитої гречки.
Потім шар овочів з сиром.
Шари чергуємо кілька разів.
Солимо, заливаємо водою і додаємо трошечки вершкового масла.
Горщик закриваємо кришечкою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Подавати до столу гарячою в горщику або на тарілочці з солоними огірочками. Смачного!