Гречка з грибами в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Готувати гречку з грибами в горщику - одне задоволення. Я пропоную свій варіант її приготування. Дуже швидко і дуже смачно. Гриби можна використовувати будь-які, які у вас є.
Гречка з грибами в горщику - ситний і смачний обід. Від ароматного запаху відразу течуть слинки. З одного боку, гречкою з грибами в горщику можна ситно нагодувати навіть чоловіків. З іншого боку, це дієтичне блюдо. Словом, всі їдці залишаться задоволені Я часто готую гречку з грибами в горщику для своєї сім'ї. І вам раджу. Смачного!
- Гречана крупа - 1, 5 склянки
- Цибулина - 1-2 штук
- Гриби - 200 грам
- Зелена цибуля, кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
Гречану крупу перебираємо, ретельно миємо в холодній воді, солимо за смаком і викладаємо в горщик.
Чистий кульку або два, якщо цибулини невеликі. Шаткуємо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору.
Гриби перебираємо, миємо й нарізаємо невеликими шматочками.
Додаємо гриби на сковороду, де смажиться цибуля. Солимо до смаку і смажимо разом до золотистого кольору.
Додаємо цибулю з грибами в горщик, куди насипали гречку. Трохи перемішуємо.
Нарізаємо зелень. Я використовую зелену цибулю і кріп. Можна додати петрушку.
Додаємо в горщик зелень і заливаємо водою майже до верху. Ставимо в духовку на 40 - 60 хвилин.
Дістаємо горщик з духовки і подаємо на стіл. Смачного!