Гречка в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю приготування страв в горщиках: с ними очень мало мороки, і, до того ж, таке блюдо можна не перекладати в тарілку, а подати відразу. Розповідаю, як приготувати гречку в горщику.
Наші бабусі і прабабусі, що жили в селах, готували кашу в казані. Пропоную трохи видозмінений варіант - приготування каші в горщику. Принцип готування один і той же, а каша виходить розсипчастою і соковитою. У мене ще залишалося куряче м'ясо, яке я, не роздумуючи, відправив всередину горщика.
- Філе - 0, 5 кілограма
- Морквина - 1 штука
- Гречка - 2/3 склянки
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 50 грам
1. Куряче філе мою і нарізаю смужками, які потім же нарізаю дрібними кубиками.
2. Гречку перебираю від камінчиків і сміття, вибираю чорні крупинки і гарненько промиваю.
3. Морквину чищу і мою, натираю її на крупній тертці.
4. Сковороду розігріваю з соняшниковою олією, викладаю в неї спершу курку, обсмажую її до того моменту, поки не випарується вся рідина, слідом за куркою додаю морквину, перемішую і готую близько 2-3 хвилин.
5. В останню чергу всипав промиту кашу, солю і перчу, все перемішую і обсмажую 1-2 хвилини.
6. Викладаю отриману суміш в горщики (вистачає на 2 порції), доливаю кип'ячену воду (можна окріп) так, щоб покрити всю крупу. Відправляю горщики в холодну духовку, встановлюю температуру 180 градусів і готую близько 30-40 хвилин.
7. Дістаю кашу з духовки, кладу в неї вершкове масло, перемішую і відразу подаю до столу.