Гречка з м'ясом в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете порадувати своїх рідних і приготувати щось по-справжньому смачне, то цей рецепт хороший варіант - неймовірно апетитна гречка з м'ясом, ситна і ароматна.
Рецепт приготування гречки з м'ясом в горщику дуже простий і в той же час досить цікавий, так як дозволяє приготувати всіма улюблену гречку ще смачніше, а завдяки тому, що запікається вона в горщику, смак стає неймовірно насиченим з ароматом справжньої домашньої кухні. Це відмінний варіант для тих, хто хоче здивувати всіх і пригостити по-справжньому смачною вечерею. А якщо ви ще не знаєте, як приготувати гречку з м'ясом в горщику, то я з задоволенням розповім вам.
- М'ясо - 1 кілограм
- Крупа гречана - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 2 штуки
- Гірчичний - 30 грам
- Вода - 400 мілілітрів
- Зелень - - За смаком
- Масло рослинне - - За смаком
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Спеції - - За смаком
- Сіль - - За смаком
М'ясо нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії до золотистої скоринки, додаємо гірчицю. У мене була свинина, але ви можете взяти будь-яке інше.
Цибуля чистий, нарізаємо кільцями і так само обсмажуємо до золотистого кольору на сковороді.
Морква нарізаємо соломкою і викладаємо до цибулі, обсмажуємо ще 1 хвилину.
Помідори нарізаємо невеликими кубиками і додаємо до цибулі і моркви, обсмажуємо все разом ще кілька хвилин.
Тепер можна починати викладати всі інгредієнти в горщик (я використовую горщик ємністю 2 L). Гречку позбавляємо від сміття, ретельно миємо й половину від усієї гречки викладаємо на дно горщика.
Потім викладаємо половину обсмаженого м'яса.
Зверху половину від обсмажених цибулі, моркви і помідорів.
Потім повторюємо кожен шар ще раз.
Тепер сіль і спеції за смаком.
Заливаємо окропом так, щоб рідина була на 1-1, 5 сантиметра нижче краю горщика.
Посипаємо дрібно рубаною зеленню.
Закриваємо горщик кришкою і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готову страву розкладаємо по тарілках і приступаємо до дегустації.