Рецепт Баранина в горщику в духовці фото

Баранина в горщику в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Навіть початківець кулінар з цим простим рецептом баранини в горщику в духовці зможе приготувати приголомшливо смачну вечерю, чим здивує і порадує не тільки себе, але і своїх домашніх.

Думаю, кожна господиня намагається радувати свою сім'ю смачними стравами, у багатьох навіть є свої коронні рецепти. Ну а тим, у кого не так багато досвіду в кулінарії, я можу підказати один чудовий варіант і поділитися секретом, як приготувати баранину в горщику в духовці. Складного тут абсолютно нічого немає, а поєднання м'яса і картоплі подобається всім без винятку, тому таке блюдо стане ідеальним варіантом для сімейної вечері. Особливо цей простий рецепт баранини в горщику в духовці подобається чоловікам, не тільки через відмінного смаку страви, але також і тому, що будь-який чоловік може приготувати таке мяско самостійно, настільки це легко.

  • Баранина - 800-900 грам (краще м'ясо з жирком)
  • Картопля - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Морква - 1-2 штук
  • Сир твердий - 80-100 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Зелень свіжа - 70 грам
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Сушений трави - За смаком
баранина в горщику в духовці - фото крок 1
Отже, для початку ми промиваємо м'ясо під проточною водою і нарізаємо його на невеликі кубики.
баранина в горщику в духовці - фото крок 2
Тепер наливаємо на сковорідку рослинне масло і обсмажуємо на сильному вогні баранину з усіх боків до золотистого кольору. Потім додаємо до м'яса нарізану моркву і ріпчасту цибулю, смажимо все ще пару хвилин, потім перекладаємо баранину з овочами на дно горщика, посипаємо все сіллю і меленим перцем.
баранина в горщику в духовці - фото крок 3
Сир нарізаємо невеликими кубиками, картопля чистимо і ріжемо трохи побільше.
баранина в горщику в духовці - фото крок 4
Перекладаємо картопля і сир в горщик до м'яса, додаємо сушені трави, перемішуємо все, при необхідності досолюємо. Наливаємо в горщик трохи води (1/3-1/2 частина горщика) і ставимо його в розігріту до 180-200 градусів духовку приблизно на дві години.
баранина в горщику в духовці - фото крок 5
Коли час буде підходити до кінця, ми подрібнюємо свіжу зелень і нарізаємо часник. Викладаємо все це разом з лавровим листом в горщик, перемішуємо і повертаємо в духовку ще на 25-30 хвилин. Коли страва буде готове, розкладаємо його по тарілочках і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти