Баранина в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Є величезна кількість рецептів, як приготувати баранину в горщику. Але раджу перевірений. М'ясо виходить ароматне, ніжне. Дуже зручно готувати в горщиках - кожному своя порція. Пробуйте!
Це дуже ароматне блюдо з-за великої кількості спецій, як і належить в східній кухні. Йогурт пом'якшує м'ясо, робить його ніжним і м'яким. За бажанням додайте в блюдо овочі. Подавайте баранину в горщиках з овочами і свіжою зеленню: кінзою, петрушкою і кропом.
- Баранина без кісток - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Корінь імбиру - 1 Ст. Ложка
- Часник - 3-4 зубчиків
- Кориця паличка - 1 штука
- Гвоздика - 2 штуки
- Кардамон - 2 штуки
- Запашний перець - 4 штуки
- Червоний гострий перець - 1 Ст. Ложка
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Йогурт без добавок - 50 мілілітрів
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
1
Цибуля наріжте півкільцями і обсмажте в олії до прозорості. Потім додайте всі спеції і трохи води, обсмажуйте 5-10 хвилин.
2
М'ясо наріжте великими шматками, додайте в сковороду і обсмажуйте в спеціях 2-3 хвилини на великому вогні.
3
Потім видавіть часник, додайте йогурт, все перемішайте і тушкуйте пару хвилин.
4
Залийте м'ясо 2 склянками води, доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 10 хвилин.
5
Додайте борошно, перемішайте. Перекладіть вміст сковороди в горщики і відправте в розігріту до 150 градусів духовку на 30-40 хвилин.