Рецепт Баранина в горщику фото

Баранина в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Є величезна кількість рецептів, як приготувати баранину в горщику. Але раджу перевірений. М'ясо виходить ароматне, ніжне. Дуже зручно готувати в горщиках - кожному своя порція. Пробуйте!

Опис приготування:

Це дуже ароматне блюдо з-за великої кількості спецій, як і належить в східній кухні. Йогурт пом'якшує м'ясо, робить його ніжним і м'яким. За бажанням додайте в блюдо овочі. Подавайте баранину в горщиках з овочами і свіжою зеленню: кінзою, петрушкою і кропом.

  • Баранина без кісток - 1 кілограм
  • Цибуля - 1 штука
  • Корінь імбиру - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Кориця паличка - 1 штука
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Кардамон - 2 штуки
  • Запашний перець - 4 штуки
  • Червоний гострий перець - 1 Ст. Ложка
  • Куркума - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Йогурт без добавок - 50 мілілітрів
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
1
Цибуля наріжте півкільцями і обсмажте в олії до прозорості. Потім додайте всі спеції і трохи води, обсмажуйте 5-10 хвилин.
2
М'ясо наріжте великими шматками, додайте в сковороду і обсмажуйте в спеціях 2-3 хвилини на великому вогні.
3
Потім видавіть часник, додайте йогурт, все перемішайте і тушкуйте пару хвилин.
4
Залийте м'ясо 2 склянками води, доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 10 хвилин.
5
Додайте борошно, перемішайте. Перекладіть вміст сковороди в горщики і відправте в розігріту до 150 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Схожі рецепти