Гречка з картоплею і спеціями
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва відмінно підійде тим, хто тримає піст. Просто гречка, просто картопля - це так звично і банально, та й набридає, чи не так? З'єднаємо гречку з картоплею і ароматними спеціями. Смачно!
Вони, хто дотримується тривалий пост, знають, як набридають звичайні пісні страви. Я пропоную внести в пісне меню відмінне блюдо зі звичайних продуктів, яке готується дуже легко і дуже просто. Зацікавилися? розповідаю, як приготувати гречку з картоплею і спеціями. Блюдо виходить дуже смачним і ароматним. Додавайте свої улюблені спеції, експериментуйте!
- Картопля - 1 штука
- Гречка - 0, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Барбарис - 1 Чайна ложка
- Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
- Зіра - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Перець болгарський - 1 Чайна ложка (сушений)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1, 5 Ст. Ложки
Очистимо цибулю, часник і картопля, гречку промиємо і підсушити. Відміряємо необхідні спеції. Ви можете додати свої улюблені приправи.
Нарізаємо цибулю і картоплю невеликими кубиками, подрібнюємо часник.
Розігріваємо сковороду з рослинним маслом, на великому вогні обсмажуємо картоплю до скоринки. Перекладаємо картопля в каструльку.
На що залишився на сковороді олії обсмажити до легкого золотистого кольору цибулю, додамо до нього гречану крупу. Обсмажуємо до легкого потріскування гречки.
Тепер додамо спеції і часник, обсмажуємо буквально хвилину-півтори.
Перекладаємо гречку зі спеціями до картоплі, перемішаємо і додамо сіль.
Наливаємо трохи більше склянки окропу і варимо на середньому вогні.
Забула додати сушений перець, можна додати його перед тим, як додати воду, а можна і трохи пізніше. Варимо гречку без кришки до тих пір, поки рівень води не піде нижче крупи. Потім зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо кашу до готовності під кришкою.
І ось смачна і ароматна гречка з картоплею готові. Дуже смачно!