Баранина, запечена зі спеціями
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Смачна і соковита баранина, запечена зі спеціями, це дивовижне блюдо для великої родини на святковий стіл. Раджу спробувати приготувати м'ясо за цим рецептом і насолодитися смачним блюдом.
Опис приготування:
Якщо ви вирішили урізноманітнити свій обідній або святковий стіл, то дивіться, як приготувати баранину, запечену зі спеціями. Вона стане відмінним вибором. За цим рецептом м'ясо виходить неймовірно смачним, соковитим і ароматним. Завдяки вміло підібраним спецій розкриється істинний смак м'яса. Для запікання ідеально підійде баранячий окіст, а в рукаві з маринованою цибулею він відмінно запече.
- Баранячий окіст - 1 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 3-5 зубчиків
- Спеції - За смаком(koriandr, насіння гірчиці, сушений часник, розмарин, паприка)
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 100 штук
1. Як відомо, баранина має специфічний присмак, тому її краще готувати зі спеціями. Хтось любить баранину саме за її смак, а хтось за допомогою прянощів намагається його"забити" . Так чи інакше, приготувати м'ясо без маринаду не вийде. У мене був баранячий окіст, я вирішила приготувати його в рукаві.
2. Ріжемо часник на невеликі частини і робимо надрізи в м'ясі. У них потрібно покласти часник і зробити це по всьому шматку.
3. Наріжте цибулю, додайте в нього лавровий лист (можна трохи оцту і цукру, але не обов'язково). Мені здалося, що маринована цибуля смачніше з запеченим м'ясом, тим більше в рукаві.
4. Готуємо маринад: змішуємо рослинне масло з сіллю і спеціями. Для баранини найкраще підійдуть коріандр, насіння гірчиці, сушений часник, розмарин, паприка. Змішуємо всі спеції в рівних пропорціях з маслом і даємо постояти маринаду хвилин 10.
5. Натираємо м'ясо готовим маринадом з усіх боків. Я окіст розрізаю навпіл і мариную м'ясо зсередини. За таким же принципом можна готувати будь-яку частину баранини або інше м'ясо. Потім я обмотую м'ясо товстої кулінарної ниткою з усіх боків, щоб окіст був цілісним після запікання.
6. Найкраще зав'язати м'ясо жароміцної мотузкою, щоб під час запікання вона не порвалася.
7. Тепер беремо рукав для запікання і зав'язуємо його з одного боку. В середину викладаємо мариновану цибулю і окіст. Потім зав'язуємо рукав з іншого боку і відправляємо м'ясо в розігріту до 180 градусів духовку на 2, 5 годину.
8. Якщо хочете отримати гарну рум'яної скоринки, то через зазначений час акуратно розріжте рукав і залиште м'ясо у відкритому вигляді ще на 10 хвилин при температурі 200 градусів.
9. Готове м'ясо краще подавати в гарячому вигляді, нарізавши його на частини. До нього добре підійдуть свіжі овочі та зелень.