Баранина, запечена зі спеціями
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і соковита баранина, запечена зі спеціями, це дивовижне блюдо для великої родини на святковий стіл. Раджу спробувати приготувати м'ясо за цим рецептом і насолодитися смачним блюдом.
Якщо ви вирішили урізноманітнити свій обідній або святковий стіл, то дивіться, як приготувати баранину, запечену зі спеціями. Вона стане відмінним вибором. За цим рецептом м'ясо виходить неймовірно смачним, соковитим і ароматним. Завдяки вміло підібраним спецій розкриється істинний смак м'яса. Для запікання ідеально підійде баранячий окіст, а в рукаві з маринованою цибулею він відмінно запече.
- Баранячий окіст - 1 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 3-5 зубчиків
- Спеції - За смаком(koriandr, насіння гірчиці, сушений часник, розмарин, паприка)
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 100 штук
1. Як відомо, баранина має специфічний присмак, тому її краще готувати зі спеціями. Хтось любить баранину саме за її смак, а хтось за допомогою прянощів намагається його "забити" . Так чи інакше, приготувати м'ясо без маринаду не вийде. У мене був баранячий окіст, я вирішила приготувати його в рукаві.
2. Ріжемо часник на невеликі частини і робимо надрізи в м'ясі. У них потрібно покласти часник і зробити це по всьому шматку.
3. Наріжте цибулю, додайте в нього лавровий лист (можна трохи оцту і цукру, але не обов'язково). Мені здалося, що маринована цибуля смачніше з запеченим м'ясом, тим більше в рукаві.
4. Готуємо маринад: змішуємо рослинне масло з сіллю і спеціями. Для баранини найкраще підійдуть коріандр, насіння гірчиці, сушений часник, розмарин, паприка. Змішуємо всі спеції в рівних пропорціях з маслом і даємо постояти маринаду хвилин 10.
5. Натираємо м'ясо готовим маринадом з усіх боків. Я окіст розрізаю навпіл і мариную м'ясо зсередини. За таким же принципом можна готувати будь-яку частину баранини або інше м'ясо. Потім я обмотую м'ясо товстої кулінарної ниткою з усіх боків, щоб окіст був цілісним після запікання.
6. Найкраще зав'язати м'ясо жароміцної мотузкою, щоб під час запікання вона не порвалася.
7. Тепер беремо рукав для запікання і зав'язуємо його з одного боку. В середину викладаємо мариновану цибулю і окіст. Потім зав'язуємо рукав з іншого боку і відправляємо м'ясо в розігріту до 180 градусів духовку на 2, 5 годину.
8. Якщо хочете отримати гарну рум'яної скоринки, то через зазначений час акуратно розріжте рукав і залиште м'ясо у відкритому вигляді ще на 10 хвилин при температурі 200 градусів.
9. Готове м'ясо краще подавати в гарячому вигляді, нарізавши його на частини. До нього добре підійдуть свіжі овочі та зелень.