Чай з молоком і спеціями
(покроковий рецепт з фото)
Не тільки англійці знають толк в чаї. У багатьох країнах цей напій готують по-своєму. Розповім про одну з варіацій, як приготувати чай з молоком і спеціями. Відмінний зігріваючий напій для зими.
При приготуванні ви можете сміливо пограти з кількістю спецій. Замість паличок кориці можна використовувати мелену, а також додати більше або менше імбиру. Солодкість напою додає мед. Смак готового напою досить незвичайний, тому сподобається він не всім, проте, варто спробувати його зробити.
- Обкладинка (паличка) - 4-5 штук
- Корінь імбиру - 1 штука (розміром 2, 5-4 см)
- Гвоздика - 10 штук
- Суміш мелених перців - 1 щіпка
- Вода - 4 склянки
- Чорний чай в пакетиках - 4 штуки
- Куркума - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1/4 склянки
- Молоко - 4 склянки
1. Очистіть корінь імбиру і наріжте його скибочками, викладіть в сотейник, додайте до нього корицю, мелений перець, гвоздику.
2. Залийте все спеції водою, надішліть сотейник на вогонь і доведіть до кипіння, потім відразу ж вимкніть вогонь і додайте пакетики чаю, накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.
3. Через необхідний час процідіть чай через сито, щоб позбутися від усіх спецій.
4. Додайте до чаю куркуму, мідь, влийте гаряче молоко і перемішайте.
5. Розлийте чай по чашках і прикрасьте куркумою, подавайте напій відразу.