Чай «масала» з молоком
(покроковий рецепт з фото)
Коли на вулиці холодно або ллє дощ, можна зігрітися тарілочкою гарячого супу, а якщо їсти не хочеться, то випийте смачного гарячого чаю. Розповім, як приготувати чай «масала» з молоком.
Такий чай продається в пакетиках, проте не купую його ніколи, тому як його з легкістю можна зробити самостійно. Чай п'ють гарячим або теплим. Можете використовувати подрібнені спеції, якщо не знайшли цільні, потім гарненько процідіть напій. Рекомендую купити спеції в спеціалізованому магазині.
- Гвоздика - 5 штук
- Насіння кардамону - 3 штуки
- Чорний перець горошком - 1 штука
- Паличка кориці - 1/8 штуки
- Корінь імбиру - 2 скибочки
- Пакетик чорного чаю - 1 штука
- Вода - 2 склянки
- Молоко - 1 Склянка
2. В сотейник налейте воду, додайте до неї всі спеції і імбир, надішліть на вогонь і варіть після закипання 5 хвилин. Якщо хочете більш пряний чай, варите 10 хвилин.
4. Процідіть отриманий чай через сито або марлю, якщо використовували подрібнені спеції.