Масала Бхатті (пряний рис)
(покроковий рецепт з фото)
Набридла звичайна рисова каша? Тоді зверніть увагу на індійську кухню і неодмінно приготуйте масала Бхатія. Дивовижне поєднання спецій перетворює рис в дуже смачне, пряне, ароматне блюдо.
Перед вами простий рецепт, як приготувати масала Бхатія (пряний рис). Готується він швидко, варто тільки заздалегідь замочити рис на 15 хвилин і підібрати ароматні прянощі.
Ця страва урізноманітнює ваше меню, відмінно підходить для вегетаріанців і людей, дотримують піст.
Приємних вам клопоту на кухні!
- Рис басмати - 350 грам
- Окріп - 830 мілілітрів
- Масло ДХІ (топлене) - 2 Ст. Ложки (або оливкова)
- Кмин - 2 чайних ложки (зіра)
- Перець чилі - 1/3 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
- Корінь імбиру - 1 Чайна ложка (тертий)
- Кардамон - 2 чайних ложки
- Braai - За смаком (або петрушка)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти. Рис потрібно заздалегідь промити в декількох водах до прозорості, а потім залити холодною водою на 15 хвилин. Відкиньте на сито.
У каструлі з товстим дном розігрійте масло і обсмажте насіння кумина (зіра) до потемніння. Додайте інші спеції, перемішайте. Якщо ви не любитель гострого, замініть перець чилі на сушену паприку.
Всипте рис, обсмажте його протягом 1-2 хвилин. Рис вбере в себе ароматне масло. Влийте окріп, приправити сіллю, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні приблизно 20 хвилин, поки рис не вбере в себе всю воду.
Додайте вершкове масло і рубану кінзу, перемішайте.
Смачного!