Рецепт Масала Бхатті (пряний рис) фото

Масала Бхатті (пряний рис)
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Крупи , Мал , Імбир
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 35 хв.

Набридла звичайна рисова каша? Тоді зверніть увагу на індійську кухню і неодмінно приготуйте масала Бхатія. Дивовижне поєднання спецій перетворює рис в дуже смачне, пряне, ароматне блюдо.

Опис приготування:

Перед вами простий рецепт, як приготувати масала Бхатія (пряний рис). Готується він швидко, варто тільки заздалегідь замочити рис на 15 хвилин і підібрати ароматні прянощі.

Ця страва урізноманітнює ваше меню, відмінно підходить для вегетаріанців і людей, дотримують піст.

Приємних вам клопоту на кухні!

  • Рис басмати - 350 грам
  • Окріп - 830 мілілітрів
  • Масло ДХІ (топлене) - 2 Ст. Ложки (або оливкова)
  • Кмин - 2 чайних ложки (зіра)
  • Перець чилі - 1/3 чайних ложки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
  • Корінь імбиру - 1 Чайна ложка (тертий)
  • Кардамон - 2 чайних ложки
  • Braai - За смаком (або петрушка)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
масала Бхатті (пряний рис) - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Рис потрібно заздалегідь промити в декількох водах до прозорості, а потім залити холодною водою на 15 хвилин. Відкиньте на сито.
масала Бхатті (пряний рис) - фото крок 2
У каструлі з товстим дном розігрійте масло і обсмажте насіння кумина (зіра) до потемніння. Додайте інші спеції, перемішайте. Якщо ви не любитель гострого, замініть перець чилі на сушену паприку.
масала Бхатті (пряний рис) - фото крок 3
Всипте рис, обсмажте його протягом 1-2 хвилин. Рис вбере в себе ароматне масло. Влийте окріп, приправити сіллю, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні приблизно 20 хвилин, поки рис не вбере в себе всю воду.
масала Бхатті (пряний рис) - фото крок 4
Додайте вершкове масло і рубану кінзу, перемішайте.
масала Бхатті (пряний рис) - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти