Масала Бхатті (пряний рис)

Масала Бхатті (пряний рис)
Кількість порцій: 5-6 Час приготування: 35 хв.
Набридла звичайна рисова каша? Тоді зверніть увагу на індійську кухню і неодмінно приготуйте масала Бхатія. Дивовижне поєднання спецій перетворює рис в дуже смачне, пряне, ароматне блюдо.

опис приготування:

Перед вами простий рецепт, як приготувати масала Бхатія (пряний рис). Готується він швидко, варто тільки заздалегідь замочити рис на 15 хвилин і підібрати ароматні прянощі.

Ця страва урізноманітнює ваше меню, відмінно підходить для вегетаріанців і людей, дотримують піст.

Приємних вам клопоту на кухні!

  • Рис басмати— 350 грам
  • окріп— 830 мілілітрів
  • масло ДХІ (топлене)  — 2 Ст. ложки(або оливкова)
  • кмин— 2 чайних ложки(зіра)
  • Перець чилі— 1/3 чайних ложки
  • обкладинка— 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх— 1 Чайна ложка
  • Корінь імбиру— 1 Чайна ложка(тертий)
  • кардамон— 2 чайних ложки
  • Braai— За смаком(або петрушка)
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло— 1 Ст. ложка
масала Бхатті (пряний рис) - фото крок 1 Підготуйте необхідні інгредієнти. Рис потрібно заздалегідь промити в декількох водах до прозорості, а потім залити холодною водою на 15 хвилин. Відкиньте на сито.

масала Бхатті (пряний рис) - фото крок 2 У каструлі з товстим дном розігрійте масло і обсмажте насіння кумина (зіра) до потемніння. Додайте інші спеції, перемішайте. Якщо ви не любитель гострого, замініть перець чилі на сушену паприку.

масала Бхатті (пряний рис) - фото крок 3 всипте рис, обсмажте його протягом 1-2 хвилин. Рис вбере в себе ароматне масло. влийте окріп, приправити сіллю, накрийте кришкою і варіть на повільному вогні приблизно 20 хвилин, поки рис не вбере в себе всю воду.

масала Бхатті (пряний рис) - фото крок 4 Додайте вершкове масло і рубану кінзу, перемішайте.

масала Бхатті (пряний рис) - фото крок 5 Смачного!

Схожі рецепти

Пряний рис

Пряний рис

Для тих, кого приваблює східна кухня так само, як і мене, я хочу розповісти, як приготувати пряний рис. Він робиться на індійський манер з великою кількістю приправ, наприклад, кориці, кардамону, кмину. опис приготування: Цей рис прекрасно підійде для вегетаріанського харчування (тоді використ...

читати далі
Чай «масала» з молоком

Чай «масала» з молоком

Коли на вулиці холодно або ллє дощ, можна зігрітися тарілочкою гарячого супу, а якщо їсти не хочеться, то випийте смачного гарячого чаю. розповім, як приготувати чай «масала» з молоком. опис приготування: Такий чай продається в пакетиках, проте не купую його ніколи, тому як його з легкістю мож...

читати далі
Курячі масала

Курячі масала

Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати "; Чікен масала ";,незвичайне за назвою і смаком страва. Родина його - в Індії. Подається воно з коржами НААН, але зараз не про це. Читайте рецепт і все дізнаєтеся самі. опис приготування: Як готується це блюдо? Та так само, як і всі інші смачні речі: з д...

читати далі
Ferry Масала

Ferry Масала

ви, напевно, здивуєтеся, але на цей раз ми нічого їсти не будемо. Чи не тому, що неїстівне. Просто цю приправу не їдять в чистому вигляді. ось, як приготувати гарам Масалов, ароматну суміш спецій. опис приготування: Ця індійська приправа не може залишитися непоміченою у доброї господині, оскіл...

читати далі
Курка «тікка Масала» (майстер клас)

Курка «тікка Масала» (майстер клас)

Профіль & Quot; де Масала" - це дуже яскраве і насичене блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру, вірніше - до якого підійде будь-який гарнір. Тепер ви ніколи не скажете, що курка суха і без смаку. опис приготування: Дуже часто від своїх подруг я чую, що куряча грудка підходить тільки для сала...

читати далі